salahke saya cuma bagi susu tepung ke pengasuh?

kena perli dekat tempat kerja sebab bagi susu tepung. sy pump utk 1 sesi dpt 1 kali makan je. sy takterkejar nk pump 3-4 kali sehari sbb jadual kerja tak menentu. dh try pakai wearable tapi tak selesa sebab mcm krg sesuai dengan breast shape. paling kerap pump pun 2 kali sehari je. lagipun saya ambik anak dari pengasuh dia tu pukul 1:30 sy trus dbf jer. jadi sy tak pump byk kali pn. tapi kena perli dgn rakan sekerja mereka ckp mcm ha susu kau sikit la tu tengok akak tu ha susu melimpah. sedihnya rasa.

14 Các câu trả lời

bagi susu tepung tak rendahkn darjat sebagai seorang mak pun. yang penting your mental health too sis. zaman skrg ni mmg mak2 pun kena kerja and it's hard too kalau kerja kita jenis high demand so xde masa nk pam. buat mana y mampu janji anak n mak happy. kalau ada rasa nk increase kn susu bdn, kena kuatkan diri mmg kena pam selalu every 2-3 jam. tp apa2 pun kalau stress,sedih mmg affect susu. so just do your best.

4t trước

terima kasih puan. leganya saya baca komen puan pd masa sama berair mata saya. saya usahakan utk pam lebih kerap kalau ada masa inshaallah