Susu badan kluar sikit bila pump

Sy tgk la dlm google dlm tiktok cara pakai breast pump . Sy cuba bnyk kali dh paling bnyk pun dpt 2oz+ . Tdi pump pun dpt 0.5oz . Bila marmet susu bnyk je kluar. Sy xsure mne salah silap sy mse pump atau breast pump tu xsesuai dgn sy spt mne sy tgk dlm tiktok ckp xsume breast pump sesuai ikut breast masing². Sy pakai yg brand real bubee yg electric punya . Maybe sy ptut pakai yg manual dulu atau sy kne bljr lgi cara nk pump susu. Baby lak emng kuat menyusu lps kuning dia turun. #firstmom #ingintahu #seriusnanya #pleasehelp #firstbaby

5 Các câu trả lời

sis boleh dptkan bantuan lactation counselor. Pam susu n bagi df tk sama sis. Pam susu untuk bantu kita buat stock susu, ada ibu yg mmg masa pam akan bnysk, ada tu mmg dpt dlm 2oz. Yang prnting baby ada df. Nak tahu anak cukup susu ke tak, tngok dari berak n kencing dia. sis boleh ambil milk booster untuk prkatkan susu. saya suggest sis follow nadmasrom , nyusu official or syud. Dorang ni akan membantu sis untuk lebih faham dan aksn buat sis lebih enjoy journey breastfeeding. Saya first mom jugak. Saya klau pam oun kdg dpt dlm 2 oz,dulu saya risau tpi lps dh tahu ilmu pam susu, saya jdi lebih tenang n enjoy . Saya mmg follow dorang untuk beljar ilmu prnyusuan dan pam susu. untuk lekapan saya panggil lactation. Alhamdulillah sangat membantu.

5mo trước

terima kasih atas tip dan cadangan sis. sy cuba ikut tips yg sis bgithu ni

Sy pun xpasti knp jadi mcmni tp awal minggu pertama lps bersalin sy pun mcmni sis. Tak apa kalau terpaksa guna cara manual marmet. Nanti masuk minggu kedua flow susu makin mudah keluar dgn guna breast pump. Utk kalini awak bergilir-gilir guna breast pump dan manual utk galakkan susu produce dan keluar

5mo trước

baik sis . lau marmet emng laju je kluar susu cuma lenguh tgn jela haha . direct bf pun baby cam xpuas minum sbb tu nk perah bt stock sikit lau tgh mlm baby nangis ke

Mcm saya awal2 pun blur nk guna breastpump. So kena study insert size, yield & waktu2 yg sesuai utk pump. Kalau dah buat juga tp tak berjaya maybe betul lah tu breastpump tak sesuai. Kena check balik nenen kita more suitable corong ke wearable ke.

5mo trước

baik sis . sy cuba study lgi psl breast pump ni

masih dalam pantang ke? boleh cuba direct feed baby. lebih senang untuk dapatkan kaunseling daripada kaunselor penyusuan.

5mo trước

btol sis masih berpantang . sy slalu direct feed baby tpi lately dia cam nangis xpuas susu pun ad . position menyusu pun sy dh btolkan lepas jumpa doc sbb risau baby xselesa

sis dh cuba buat power pumping ke? klau pump tgh mlm ke pg, lg byk susu kluar.