Screen Time Untuk Anak

Tak salah nak bagi screen time pada anak. Tapi kena beringat agar tak bagi mereka waktu yang terlalu lama kerana boleh menjejaskan kesihatan mereka. Ini panduan screen time mengikut usia anak ya!

Screen Time Untuk Anak
9 Các câu trả lời

Alhamdulillah Anak Saya berumur 1 tahun 11 Bulan.....sama juga xboleh tengok Saya pegang hf.... mesti nak hf, X bg dia Akan tantrum....jadi Saya selalu sembunyikan hf n Saya pun xleh pegang hf. tp kadang2 Sampai Saya konfius elok bg ke X bg....ade yang ckp utk dia belajar cakap...senang kalau tengok cerita dalam hf....ade Komen tak utk isu ni....

3mo trước

Belajar cakap better dgn manusia .

anak 6bulan, sy pejam mata je tgk husband bg anak layan hp 😣 serious penat sgt larang dia, atleast tggu 2tahun sy ckp bru knalkan hp.. tp husband jenis xboleh dgr kata, dia kata tu je modal dia nk layan anak .. pdahal sy seharian jga anak elok dia main xde hp pun 🥺

3mo trước

betul sis, kdang rse nyesal pun ada sbb ada anak dgn dia 😣

Anak sorang lagi tak sekolah. Pagi2 dia bosan. Mesti nak tengok cerita. Kena alihkan perhatian dia... Kalau tak, asyik ja minta laptop@telefon. 2tahun 6bulan... Stress... Kena sembunyikan semua...

Alamak macam lama je screen time..

👍🏻

👌🏻

👍

🙏

👍