screen time

hai mommies patut tak baby 4bulan di bagi screen time ? kalau bagi berapa lama tempoh untuk screen time ?

4 Các câu trả lời

awal lagi lah awak :( memang baby diam je bila tengok, sebab ada motion, colour bergerak2, benda2 macam tu attract dia. boleh buat activity yang lain ya untuk dia. ni pendapat saya tau. sebenarnya tak digalakkan utk umur bawah 2y, tapi saya bagi screentime dekat anak saya, 1y+ untuk learning. dia dah besar sikit dan boleh faham. tu pun seboleh boleh nya saya limit @ kurangkan.

6mo trước

kan saya pun rasa macam gitu . tapi tulah orang tua asyik suruh tgokkan tv bukak kan kartun .

Sy cuba tak bagi sebelum 2yr. Itupun bila keluar pi rumah tok dia tu mata tu tengok juga takkan suruh semua org tutup 😂

tak digalakkan dan cuba elakkan anak bawah 2y tgok screen time. bgi dia explore dan main² je

tdak digalakkan bwa 2y..msi terlalu awl