Kalau baby warded, ibu tido di mana ye?

Salam, maaf bertnya anak saya 6bulan, kene warded 2hari lg. Saya nk kene standby brg2 utk ikut stay dgn anak. Dkt hospital gov, HTA mybe akn ddk class ke 3 sbb baby perlu operation dan pemantauan nurse. Jadi apa persediaan yg perlu ye? Nk balik rumah x boleh sbb husband pun stay hotel. Johor ke HTA kl. So apa yg perlu bawah ye. Bantal selimut perlu ke? Nnti penjaga tidur di mana? Wad kanak² bercampur kan? Nak menyusu boleh tutup tirai ke? Baju baby x perlu kan? Guna wad punya saja kan? Standby baju baby utk balik je.. Ibu je yg perlu bawa baju harian kan? Doc anggarkan 4-5 hari warded. Agak lama jgk.

2 Các câu trả lời

wslm. sy ada experience baby warded sebab +ve denggi. asal punca kena pergi hospital sbb nafas nmpk berlengkuk. kena warded hampir 5 hari. tido sekali dgn baby. atas katil baby😂. sempit. sakit badan2. baby mmg pakai baju hospital. hnya bwk minyak2, sabun mandi, towel, pampers. dgn baju nk keluar. awak kena sediakan baju awak je sepanjang 5hari stay. boleh tutup langsir. lepas tu kena bukak balik. mcm sy haritu waktu melawat je ada lelaki. yg boleh jaga baby dkt ward hanya ibu shja. xcampur

7mo trước

mmg baby je eh dkt sini. saya risau cmpur wad kanak² bkn baby je. sbb klu wad kanak² ada penjaga lelaki. tu segan skit nak baring. lg2 baby suka susu smbil baring.. katil baby, mak boleh naik skali eh risau kene marah dgn nurse je hihi

kalau wad baby tu ada skali dgn katil dewasa boleh request. kalau x, mmg kne dduk dkt kerusi yg dsediakan. pampers bwk je 1pack besar senang sis. baby blh je pkai bju hospital, nak pkai bju sendiri pun takdek masalah. sis bwk baju2 sis and toiletteries je.

7mo trước

sye dlu ank warded dkt hpj, ade yg katil baby, ade yg skali katil dewasa. so sye request untk katil dewasa sbb anak kne berkepit nk tido. alhamdulillah dpt.