Makanan Sewaktu Hamil

Hello Mommies! Sewaktu hamil, anda cenderung untuk makan makanan seperti apa? Yang pedas🌶 atau manis?🧁 Kongsikan jawapan anda dengan kami dan pengguna lain di ruangan komen!

Makanan Sewaktu Hamil
822 Các câu trả lời

pedas...sebelom mgandung anak ke 4 sy mmg x makan pedas..pedas sikit pun x boleh...sejak mgandung...asyik makan benda pedas2 je...last2 kena apendiks dn operate masa tu kandungan dah 5 bulan...masa tu risiko kandungan gugur...😢 lepas operate sejak tu sy x sentuh lagi makanan pedas...🤗 Syukur Alhamdulillah kandungan saya xde pape..sekarang kandungan dh 8 bulan...3 mggu lagi due sy...🥰

semua sy mkn.. alah2 jugak.. tp bab mkn bedal semua, paling2 muntah kluaq balik mkn balik.. kenangan oo.. mkn bihun sup masok keta muntahkn balik.. pas2 kluaq keta order lg 1 mangkuk.. 🤣🤣🤣 pucat ke xpucat yg aq tahu.. mkn ja..

Awal pregnant haritu suka sangat pedas sampai risau, ni dah 3rd trimester suka yang manis manis baby pun kemain aktif kalau makan manis. Pedas pulak tak boleh tahan sekarang ni. Ada yg sama tak mcm saya? 😅

manis.. dlu sebelum pregnant hantu pedas, skrg pregnant jd xsuka pedas, nk mkan sup2 je, tp manis tu almost stiap hri nk mkan huhu.. berat pun syok naik je😩😩

Pedas masin masam.. manis pun nak jugak tapi kena tahan nafsu YG membuak2😪😪.. Sbb GDM on diet... Seksa bila xleh nk mkn mcm2 bila teringin.. 😪😪😪

Sy suka pedas tp setelah mkn pedas masa mngandung ni jadi lain pulak.. Sakit perut smpai 2 kali masuk tandas. Normal ka? Anak pertama jadi sy xda pengalaman..

manis, masin, pedas .. tp bila tau ada thyroid doc kata elakkan .. even pedas sikit pun tekak rasa sakit .. so lebih baik xmakan lngsng

sya manis...xde GDM pun...smpai dh brsalin nie pun trus suka dgn mknan manis...asyk cri coklat jerr dh skrg..dlu x suka bnde2 manis nie

🌭🌮🌯🍔🍧🍦🍨🍩🍣🍩🍱🍲🥙😋macam2..and especially sweet sweet🍭🍫🍬🍪🌽🍠🍧🍩🍯

pedas, masam , manis dan masin lepas tu saya suka makan makanan yang unik-unik contoh benda yang saya belum pernah makan 😅