Pening Sewaktu Hamil

Hi Mommies! Buat ibu hamil, jika anda mengalami pening apa yang anda lakukan untuk meredakannya?? Mesti anda ada cara tersendiri untuk menghilangkannya, kan? Kongsikan apa yang anda lakukan di ruangan komen, ya!

Pening Sewaktu Hamil
428 Các câu trả lời

Klau saya pning.. Saya mntak tolong cik suami picitkan atau pun saya rest tdo beberapa jam tuk ilangkan pning.. Sbb mgkin kurang tido. Lg satu perubahan mggu ke mggu preggy...saya pning mix loya.. So asam yg tak berapa nak masam saya mkn ckit tuk ilang kan loya.. Skrg saya preggy 10 mggu.. Mencabar rasa nye.. Preggy yg ke 3..thn lpas gugur 2 bln.. Thun ni bln 2 gugur 3 bln.. Alhamdulillah.. Rezeki allah beri.. Aminnn

kalau tngh berdiri, sy bersandar kat dinding or cari tmpt slmt untuk sy berpaut mcm berdiri dkt kerusi then geleng kepala kuat2 buang pening tu baru urut kepala..rehat fikiran jap dan tunggu baik.. kalau ada ksmptn duduk sofa, sy baring then urut kuat dan geleng kepala juga. buat yg sama. berehat skjp wlpun sibuk. ambil masa..

Biasa tiba2 rasa pening tiba2, biasa nk muntah. Masa first bby, tringin nk mkn rojak mamak, da mkn muntah pulak.. Masa nk brlari tu termuntah, pijak muntah pulak, sakit oi jatuh betul2 trhentak punggung. Trmenung skjap, cek kot2 ada tumpah darah. Alhamdulilah xde apa2.

jangan bangun dari katil secara mendadak, jangan bangun dari duduk atau ketika mencangkung secara mendadak tiba². pegang sesuatu untuk menahan diri apabila mahu berdiri.

Amik minyak angin aromaterapi sapu dkt tapak tgn kmdian hidu or jika ada minyak eo young living tu pn bgus jika pening .lelm nti rs ok..n fresh

Biasanya sy akan baring n berehat seketika, sbb bila hamil sy sakit kepala macam mana pn sy tak berani makan ubat, walaupun panadol.

sy dh 2 hari pening..biasa mkn ponstan klu skit kpla..tp ad terbaca xbleh ambik ponstan time pregnant😣 xtw nk bt mcmne dh

tidur jugak, tapi kalau bangun tu x hilang jugak peningnye, sy keluar dari rumah, tengok pemandangan. feeling much better ☺️

Tidur. Tp mse kerja jd payah. Kdg2 ade stgh xfaham. Dn pertikai kenapa byk rehat. Lg bertambah pening sym

Usahakn untuk tidur.klu still x ok juga sapu minyak angin. Klu masih xkebah last option baru telan paracetamol 500gm