Bagus Ke Tak Bagus?

Hi ibu-ibu! Haa, harini nak tanya dekat semua tentang pendapat anda tentang buah nanas?Ibu-ibu rasa, bagus ke tak buah nanas jika diambil sewaktu hamil? Kongsikan jawapan anda di ruangan komen!

Bagus Ke Tak Bagus?
213 Các câu trả lời

Bagus. Pineapple is a safe, healthy choice during pregnancy. Someone might have told you to avoid this fruit because it may cause early miscarriage or bring on labor. However, this is just a myth. One cup of pineapple can contain nearly 100 percentTrusted Source of a pregnant woman’s recommended daily intake of vitamin C. Get to know more: https://learning.covoji.com/category/curious-world/

Sebelum test upt ada mkn nenas sebab terliur sgt ..3hari lps tu cek mmg pregnant...bila teringat balik risau tapi alhamdulillah xde pape..mgkin sbb nenas yg masak bkn nenas muda...ada jgk baca info mkanan yg xelok utk ibu hamil...kalau ngidam boleh mkn asalkan jgn kuantiti byk...atau kerap sgt lagi2 pada 3mester pertama..

Sy makan je dari awal ngandung smpi skrg 25 weeek dah,, belkang umh mak sy bnyak nenas madu sarawk memg manis sangat memg xkan tolak setiap kali masak besar2 pula,,memg terliur kalau xdpt,, sy mkn je janji niat kita nk mkn bukan ke lain.. bila dpt tu ya allah nikmat dia lain mcm,, sy makan dlm 4 ketul

🍍🍍🍍🍍🍍😄😄Saya rasa bergantung tubuh masing2. Kandungan zat dalam nanas tu boleh membahayakan janin di awal kehamilan. Ada juga rezeki ibu2 yg boleh makan, dan tak terjadi apa2 komplikasi kepada janin. DIGALAKKAN MAKAN NANAS PADA AKHIR TRIMESTER.

Saya pun makan nenas msa awal kehamilan. Sebab kat tempat kerja ada jual buah potong. Setiap pagi makan nenas. Bila dah taw pregnant. Terus stop sebab orang kata nenas tajam.. Tapi sangat terliur nak makan..😅😅

Bagus...Boleh je mkn.. ... Mkn lah nenas madu.. Dlm kuantiti yg sedikit... Awl2 kehamilan jgn amik dulu... Dh Pertengahan tu smpi lah sblm bersalin blh.... Nnt dh bersalin dh x blh..huhuh

Bagus ja..sy dr awal mengandung 5 minggu makan ja...yg ptg nanas yg dah masak...nanas madu👍setaka ni ok ja..kndungan dh masuk 17 mggu...pregnancy sblm ni pun kuat makan nanas jg😊

Nenas ni superfood. Kalau boleh ambil setiap hari. Bukan suruh amik sebiji sehari pun. Sepotong sehari pun dah cukup. Tapi, kalau ibu tahu ibu tak sesuai makan nenas. Jangan makan.

X tahu. Tapi masa saya x tahu tengah prgnant, mmg suka sgt makan nenas(y manis/masak je).sampai saya tahu pregnant (21 weeks😂) baru skli skla makan, sb mmg suka nenas😊

Alhamdulillah mkn msa hujung2 nk bersalin.asbab dritu anak x kuning.bukan skit tau.husband buat jus nenas setengah bji sehari.tiap2 hri mnum.smpai lah genap 7hri beranak.