berpantang makan kfc

maaf bertanya , saya sedang berpantang , saya bersalin czer masuk harini dah 21hari , saya makan kfc 3 hari lepas , and sampai harini takda rasa gatal2 pun and semua okay ja , so kira boleh makan la kan ? ke ttp salah ?? pening la , ada yang kata tak boleh sbb gatal and ada yg ckp boleh je kalau takda elergik . boleh bagi pendapat ibu2 berpengalaman tak ?

17 Các câu trả lời

makan je sis selagi badan sis tiada alahan pada makanan tu, sy dulu selepas 3hari bersalin dah makan kfc sebab xde makanan..bersalin bulan puasa, tu je yg cepat suami sy belikan & terus makan..ada juga yang cakap xboleh makan roti sebab ad yis, nanti boleh buat perut mama & baby kembung sebagainya..sis try & error je apa2 makanan, selagi badan sis okey & baby sihat walafiat..makan je

boleh je sis nk makn apa selagi xde alahan pape..tp kalau sis bf tu hati ii sikit sbb mnyusu ank kn..takut x kne dgn perut ank..kalau untuk sis tu no hal laa. sy pun mse dlm pantang mkn mcm ii ikan keli belado, ikan patin tempoyak tp aritu ad saya mkn ramen sbb tringin sgt mse dlm pantang astu ank jd sakit perut mcm cirit sikit..so cuma sy kurgkn pedaslaa sbb bf ank.🥰

selagi awak xde alergik dgn apa2 makanan. awak boleh je nak makan. kalau awak nak makan pulut sekali pon boleh awak. xde mslh. awak boleh baca posting dkt fb doctor imelda balchin pakar o&g. doctor ada share. cuma kita makan berpada2 je. sbb ayam tu berminyak kan☺️. takot dpt penyakit lain. itu ja.

tak ada alergi ayam makan la ibu. ada alergi, baru stop ganti dengan protein lain buat sementara waktu. lain badan lain penerimaannya. nak tahu ada alergi ke tak, kita kenala try dulu kan. sy czer haritu, sy makan je telur. sbb dekat hospital pon ada je bagi menu roti ngn telur. tak alergi sy. luka sy elok je baik. hehe

nama pun dalam berpantangkan sis 😅 kalau boleh berpantanglah utk kesehatan badan kita dimasa2 akan datang tetapi sekarang berpantang org tak ikut sangat yang penting pemakanan boleh jaga kira oklah tu .masing2 caralah sis nanti terlebih komen plk.😁sekadar perkongsian sj .

anak sulung pun sy czer . makan je ayam kfc , ayam pizzahut , ayam dominos. alhamdulillah xde alahan . selagi ok makan je sis . sy pantang tanpa berminyak 2 minggu je . lps pada tu sya dh start makan goreng2 dh . alhamdulillah nurse doc selalu puji luka czer sy 🥰

bkn nk ckp ape la kn.jgn Trase ye.tp kn blh x Sabo dulu mse2 ni.kte xtau kemudian hari MCM mana.lgpn klu ank menyusu pn kte xtau kne alahan ke x nti.mse brpntang ni kena betul2.xslh nk ikut care org moden2 ni.ikut badan klu ok teruskan.

awk sama dgn sya. berpantang mkn kfc. bersalin emergency c-zer. alhamdullilah sya mkn xde ape2 alahan. klu ikut berpantang org tua dl2. mmg dia xakan bg mkn benda mcm tu. hari2 rebus2 air la jawabnya mkn😂😂😂😂

Boleh je nak makan.. klu tak concern tentang berat badan dan kesihatan dalaman, boleh makan.. klu concern pasal body health, jangan makan.. jamah sikit sikit boleh la sekali sekala kan.. kadang rindu juga nk mkn kfc..

makan je selagi xd alahan. sy pon czer. dalam pantang pon dah mkn je apa sy nak. masa tengh stress minum air millo ais. . kt hospital lepas brsalin pon dorg hidang ayam . mcm2.. ikut badan..