Bagi baby makan awal

Hai mommies semua. Nak tanya la. Ada ke mommies yang bagi baby makan se awal 5 bulan? And boleh ke bagi baby makan awal?

7 Các câu trả lời

dlu ank 1st ( bf mix fm ) & 2nd ( full bf ) , mmg bg mkn awl ( dekat2 nak masuk 6m ) sbb baby asyik meragam mcm x cukup susu dan berat badan setiap bulan xnaik byk . try suap mkn , mmg dh pndi telan makanan. alhamdulillah skg dua2 dh besar ( 13 & 9 tahun ) xda mslh kesihatan . yg ke-3 ni , sya x bg mkn awal walaupun lg 2mggu nak masuk 6m . lgpun berat badan dia naik cantik , mmg nmpk dia nak semua yg kta mkn tp dia x menunjukkan tanda2 lapar dan kurg susu ( full bf ) . mgkn dia dlm fasa curious nak try semua benda sbb tue semua nak masuk mulut.