hampa

assalamualaikum.... sy dah kawen 2 thn tp blm ada rezeki untuk mengandung lagi.. umur sy dan suami dah banyak... suami umur 42.. sy pulak 33.. bulan ni sy datang bulan lewat 4 hari... sy ingat sy mengandung.. tp hampa hr ni sy datang bulan....

53 Các câu trả lời

Banyak kn bersabar... Jgn fikiran Sgt... Umo sy 42thn suami 46thn kami dh 5thn kahwin... Msa umo sy 40thn sy dh redho andai kami x de rezeki utk dpt zuriat sendiri.. Tp sape sy menidakkan kuasa Allah.. Semasa raya haji ari tu sy bt upt positive . Sbb sy loya tgk daging n tulang 😀.. Alhamdulillah kini dh 21mggu tekanan darah Dan gula pun bt msa ni normal lg walaupun sy obesity... Sy doakan Puan akan menerima cahaya mata 1 hari nti.. Yakin dgn Allah

banyakkan berdoa...ikhlas..redha...kdg2 terlalu mengharap pun xbleh jugak, sbb bila x dpt,kecewa tu rasa mcm kite ni x guna. sy ckp dari pengalaman sendiri..slalu bersangka baik, positifkan diri,rezeki Allah nk bg bukan zuriat saja, tp dlm pelbagai bentuk. bila da tiba masa yg sesuai, Dia akan bg. time tu kite akan nampak, owhh ini la waktu yg sesuai sebenarnye..☺😊 rileks2 ye sis...usaha lg..👌

InsyaAllah sis.. Ada rezeki sis nnt.. Sy pown da 2 thn kawen baru ada rezeki.. Walopown sy pregnant sebab uat ujian iui.. Tp alhamdulillah berjaya.. Bab sy xleh pregnant biasa.. Ada fibroid kat luar rahim.. Mmg susah skit nk pregnant.. Better sis g check doc puan dlu.. Tgk ape masalahnyer.. Kalo xde masalah.. Sis leh try guna opk tok check hari subur..

Umur 33 ok lg..sy tahun ni umur 35 pregnant 1st..cume kena jaga berat badan n kesihatan supaya xde darah tinggi n kencg manis..n sebelum mengandung ade pegi jumpe O&G utk scan rahim utk pastikan xde cyst, fibroid atau blockage..lps makan ubat utk pengeluaran telur dr pakar Alhamdullilah Allah bg rezeki..InsyaAllah due baby Feb 2020..

Jgn putus harap sis. Kwn sy 11tahun kahwin. Xputus doa dan usaha..tahun ni dia dapat cahaya mata..semoga rezeki zuriat akan diberi pada sis. Percaya pada diri sis..ckp pada diri tiap hari dalam diri paling dlm sekali..yg sis boleh mengandung dan suami boleh ada zuriat. Semoga dimudahkan urusan sis 😊

Smga awak d brikan rezeki baby..byk kan bdoa..amalkn surah maryam,jga pmakanan dan jgn stress..in shaa allah pasti ada cuma blm masa nya..Allah sbaik2 prancangan..sya tgu 4thun bru ada..iktiar slagi x mmudaratkn kshatan n x mlggar larangan dlm islam..

Wslm..in shaa Allah ,bykkan berdoa..selagi ada rahim jgn putus asa..sy 8 tahun menanti umur pun dh 35tahun..Alhamdulillah dgn Izin Allah sy dpt merasa hamil ank yg pertama skg ni..yg penting jgn putus asa..bykkan berdoa pda Allah..

Jangan risau puan. Kalo Allah nak bg rezeki pada puan, insyaAllah akan ada jugak. Mgkin lambat sikit Allah bagi. Ada la tu sbb kenapa xdiberi lagi. Doa banyak banyak ya. Saya doakan puan semoga dimurahkan rezeki selalu. Aaaminnn.

Hi sis, sy nk bg cadangan, sis cuba cari debu kurma. Sy amalkn minum debu kurma bersama air suam. Selawat nabi 7x, lps tu Niat supaya Allah kurniakan rahim yg subur tuk sis memiliki zuriat bersama suami. Inshaallah

Wa'alaikumsalam... Bukakan hati terima dugaan Allah SWT, sis usahakan dan tawakal byk². Sy pun sebaya sis, dah lbh 7thn kawen blom ada rezeki baby. InsyaAllah ada usaha, ada hasil 😘