nak tanya

tak bole ke berhubungan intim dgn suami ketika usia kandungan 5 bulan dan ke atas sbb org tua2 ckp kalo bhubungan dgn suami 5 bulan keatas anak akan ada masalah nti ketika lahir contoh, anak tu akan sumbing? betul ke ??

21 Các câu trả lời

Bila baby 5 bulan ke atas semua proses development dia dh complete, kira baby membesar dan memanjang je. Makna kalau nk sumbing before 5 bulan dh jd sumbing. Takde kaitan berhubung intim pun

5y trước

Betul tu. 4 bulan dah cukup sempurna sifat. Kalau sumbing ke apa dah boleh detect through ultrasound masa tu. Lepas 4 bulan baby membesar shj. Takda kaitan dgn pembentukan fizikal baby

Boleh je sis.. Lagi2 minggu nak bersalin tu, kalo kerap bersama dgn suami akan mmbantu buka laluan tu untuk melahirkan nnti 😊

Xthulah sis.. xpernah dgr plak.. tapi kitorg selalu je bersama dari first pregnant sampai skrang alhamdulillah dah 23 weeks..

xda lah..bukti nya sya dah bersalin n xda apa pun jd..itu smua kuasa Allah..fkr positive ja..insya Allah yg jd pun positive jga

Boleh. Pastikan uri kat atas. Kalau uri kat bawah dptkan nasihat doktor (ada tulis dlm buku check up)

Mitos je tu sis. Kita doa je yang baik² untuk baby ☺

Bole je..tkde masalah tp jgn la terlampau ganas..😜.

Karut jela. Boleh je janji jangan kuat kuat.

Huihh..pelik nau tu..xpernah plk dgr..😅

Hahahaha karut 😅😅😅😅