tak tau tajuk apa nak letak?

Sya prgnt 20minggu, tapi perut still kecil. .sampai org sekeliling sya cakap, betul ke prgnt??. .smpai stress dibuatnya?. .badan rasa letih sngt, tapi still cergas, bejalan kesana kesini,. .lagi satu. .mcmna nak naik kan HB eya, hb sya rendah?. .ada tak tips utk sya?? Tolong eya FIRST BABY?

35 Các câu trả lời

ikut size badan seseorang juga.. ignore je mulut org.. kita yg pregnant je thu mcm mana alahan dia penat dia semua tu hehe.. about hb.. saya masa first check up baby dlu pun hb low sy mnum jus mamariam 1 botol je pastu hb terus ok je .. after that jaga pemakanan + makan supplemen yg doc bg secara konsisten je(saya makan obimin ms pregnant dlu)

alahai aku ni 32 minggu perut pun xnampakk lg lahaii . mmg stress bila org ckp pasal perut kecik . perut kecik la snng xde strechmark , bby pun mudah keluar nnti . bia kecik di dalam besar di luar . jawab mcm tu jela nnti . Nak meneran esok2 takde la rabak mana . Fikir positif jelaa janji baby kat dalam sihat alhamdulillah sudah

Normal lah tu,Sya 37 weeks pun orang kata perut kecik 🤭tapi xpe..janji bby sehat .. Klau Sya minum zincofer Ngan jus .. Boleh amalkan minum susu HL tiap hari.. Dan mkn buah naga / buah jambu batu.. insya-Allah hb naik cantik ,sebab Sya pun masa awal2 preggy hb low jugak,smpai 9.8.. Sekarang alhamdullilah 12.9

4y trước

Sya biasa buat Sunquick oren (tak tambah gula) untuk minum dengan zincofer , Boleh cuba bancuh limau kasturi jugak 😉amik dlm sebiji limau kasturi,buat suam2 untuk sekali minum je..minum sebelum tdo..sebab Sya pun buat mcm ni.. Buah tu awk mkn hari2 pun bagus..dlm 1/2 biji sehari pun boleh..janji makan

sy pun baru je skjap td org tegur perut kecil tak mcm 6 bulan, sy ckp tgk bdan jugak klau badan kecik kulit perut nipis mmg tak nmpk bsar la sesuai dgn bdn n doc ckp size bby dlm kndungan pun ok tak ada msaalah, lain org lain perut janji bby sht. Abaikn apa org ckp ok..

normal la awk, depend on saiz bdn awk jgk. sy pun perut 6-7bln mcm tu baru nampak obvious. smpai sarat pn masih aktif handle events semua, xde letih mengah. cuma selalu cramps kaki je memalam allahuu sakit dia! 😭 hb sy tetap low smpai beranak, mkn ubat pn x naik 😅

Mmg kecik awak...sy pon frst baby perot masa 7 bulan baru nampak mcm org pregnant..mmg ramai yg tanya pregnant ke tak stress jugak nk menjawab tp nnti bila dh 7 bulan keats perot kita akn naik mendadak besarnya org xdpt dh nk tnya mcm2 😂

Saya dulu pregnant orang tak tahu pon, lagipun memang bagitahu pada orang yang betul2 terdekat je.. tahu2 bersalin baru ramai yang tahu, sebab malas nak melayan mulut dan petua orang tu pasal buat senyap je asalkan baby sihat

sy dulu pregnant pon perut kecil jer. dedua anak..smpai nak.bersalin pon perut kecil. jangan risau..asalkan baby dalam perut ok, ikut ukuran dan berat, tak menjadi masalah. org tua2 dulu kate perut kecil ni sbb perut kita kemas..

4y trước

hb klu nak maintain cantik, jgn lah minum kafein. kafein boleh sbb kan hb drop byk..

Saya sekarang masuk 7bulan pun masih kecik macam 3bulan...saya pulak baju semua labuh2, lagi lah orang tak nampak perut.. Tapi saya Ignore kan je,, kalau orang cakap perut kecik ke apa.. Yang penting kita tahu baby sihat 🥰

ok la perut kecik. nk perut besar mana. sy ni masa 5 bulan makcik suami dh tegur perut besar. terasa hati jgk yela sbb kita jenis perut tebal. kalau 5 bulan org dh tegur besar bayangkan dh dekat due nanti. hmmm