jus mamariam

Assalamualaikum .. haii ibu2 semua .. sya ada masalah hb .. anemia in pregnancy .. makanan suda jaga sepenuhnya , tapi HB still bawah 10 .. nurse terangkan satu persatu effect hb rendah dkt bby .. sya risauu&takut sgt .. well this is my first bby actually .. sya smpai buntu mau buat cmna lgi utk naikkan hb .. then sya ada npk iklan jus mamariam ni bgus utk hb rendah .. so bagi ibu2 yg ada masalah yg sama , and pernah try jus mamariam nii .. sya nak tanya samada jus mamariam ni berkesan& bagi effect dkt bby atau x ?? Pleaseeee sgt3x .. bantu sya ?

13 Các câu trả lời

Kalau saya takut nak cuba suplement takut ada effect pada badan or mgandungi gula tinggi or ada bahan pengawet makanan. Saya makan kambing ja hri tu naik HB 13 . Tp now lps alahan muntah teruk jatuh kepada 11.1 tp saya start makan kambing balik, buah jambu batu, buah orange, apel dan sayuran hijau. Mesti naik punya 😃 sis pun try la. Nak lg senang minum ja susu kambing dan buah delima. Try to tke real food

Jus mamariam mmg ok sangat2..saya time pregnant hb low, kncing kotor, sembelit bila mnum ja jus ni semua ok hb dari 10.9 naik 12 dlm masa smnggu...baby kluaq pun alhmdulillah sihat smpai kn dktor ckp anak saya mcm anak cina sdgkan sya dn suami kulit xlar cerah pun.. Berbaloii larr mahal pn sbb mmbntu sangat2 sis

5y trước

Sya kenal jus mamariam msa usia kandungan 5 bulan.. Trus cuba.. Alhamdulilah sgt2 puas hati

Jus mamariam bgus untuk tumbesaran bayi kak... Sya pun mcm akk juga and sya amalkn mknan seperti syur khailan,sayur yg rasa phit sedikit ,ayam dging kerang... Insyaallah ok kak... Lgi satu ubat yg doktor bgi jgn lupa mkn...

sy dulu dah try mcm2 smp give up HB trun smp 8 ,Last skli try mnyk kelapa dara ibu(mkdi) time 7m ,consume smp dlver baby ,alhamdulillah hb mntain 12.7 ,gula pon control ,baby kuar xkena jaundice even sy drh O+

Alhamdulillah...dulu pn ada mslh dgn hb low smpi turun bwh 9 smpi kne jmpa dgn pakar pemakanan bagai,sejak mnum jus mamariam...hb bertambah naik cpt smpi doc pn terkejut tp sis try konsisten la

Wslm. Jus mamariam kena cuba sebenarnya. Saya pun HB rendah, awal awal dulu minum jus mamariam tapi still sama rendah jugak terus stop. Cucuk inferon kat punggung pun im doneee 😂

Lps mkn blh cuba mnm air limau kasturi or lemon.klu mkn iron pill pun mnm dgn air limau. Jgn mkn iron pill dgn susu. Vit c mmbntu penyerapan zat besi.

Mkan pati delima je sis. Jus mamariam tu mahal 😂 sye consume pati delima sbelum pregnant lagi, alhamdulikkah hb ok walaupun sye thalesemia carrier

5y trước

Okey sis alyaa 😉

Saya minum jus mamariam rasa tak menjadi 😂 Dah habis 2 botol tapi hb low jgk. Dari 9 ke 9.5, lepastu turun lagi 9.2 😌

Boleh consume minum air rebusan buah buah kering in shaa allah membantu.. http://www.wasap.my/+60142659754/ombtap