Peluang pregnant

Spa kat sini melantak je nak mkn apa2 masa TTC tapi tup2 pregnant..contoh minum air bergas n mkn mknan segera..

22 Các câu trả lời

saya ttc 4 tahun . Dec 2023 saya checkup dr kata ada pcos . Dr suruh saya diet . Tapi saya memang dah start diet dari 2022 . Dari 90kg turun ke 70kg . Lepastu badan saya stress , berat stuck je . Saya pun makan macam² dan lupakan diet 🤣🤣 . Tau² lekat tapi time tu saya taktau sebab period saya memang irregular . Alahan saya teruk tapi saya menafikan . Macam² ubat saya makan untuk okaykan badan saya time tu . Panadol lah ubat mual la ubat gatal siap cucuk kat muntut lagi 😅😅 . Sampai lah 25/3 saya masuk hospital . Dr cakap saya peknen . Tapi tak lama pastu saya bleeding . Tapi masa bleeding tu hanya darah je . Janin masih kat dalam . 1/4 dr cuci sebab dr suspek molar . Tapi bila dah cuci dr kata bukan molar tapi janin . Time tu usia kandungan dalam 12 week .

sy . mmg mlantakkk. nk2 lgi msa tu umur 19 org kta sakai bru nk mrasa junk food bebas😂🥴. tibee 3bln prd delayy, buln ke4 after tu bru turun priod ,then next hlg lg priod. so sy pun pikir priod hilng lg lh tu. tp sy rsa bdn mcm x selesaa rsa mcm x sihat ,g klinik Alhamdulillah preg . 2nd, msa sy umur 21 dh rdy nk ad next child. so mrancang lahh dgn tpat, mrancang nk dpt anak eh, bkn mrancang xnk preg😂. 2nd ni yg hmpir give up ttc. sbb priod pun asyik hilang2 jugakk, pmakanan dn mnuman sihat xda dh junk food and mnuman bergas tp xda rezeki msa umur ni. next yearr nya, bru la dpt 2nd son msa sy umur 22 waktu valentinee day la konon ahaha, tp child yg ni kiteorg dh berserah klw ad rezeki ad lah, tak merancang apa2. 🤭

saya jenis makan je apa nak makan asalkan jangan berlebihan, memang kaki minum air gas.. minum air gas mcm minum air kosong.. tp at the same time cuba minum air kosong lg byk.. ttc almost 4 tahun tp kat hujung2 tu mcm dah tak mengharap sangat pun sambil cuba eat healthy semula.. alhamdulillah dapat berita gembira.. skrg ni lg kawal makan sbb gdm.. padahal sebelum lekat, memang takde kencing manis.. dulu selalu heart-to-heart ngn somi, klu i tak dapat bg u zuriat cane, dia kata tu keje Allah, jgn takeover, kita terus hidup as usual..

saya lah tu.6 thun tggu.mula pregnant tp gugur ..pastu pregnant plk lpas setahun gugur ...Sy bantai ja makan apa pn.nenas LG la..Sy makan Dari awal pregnant smpai nk bersalin..sehari Sy beli buah nenas potong tu sebekas ..boleh kata tiap2 hri Sy makan🤣.org kta tajam tp bg sy ok sbb vit c tinggi.. alhamdullilah skrg dh selamt bersalin bby 43 hri dah..kulit dia pn xde exzema ke ape .ok je smpai skrg...huhu

sy irregular periods yg doktor kata selalunya akan ada problem utk conceive.. tp sy bunting pelamin 2w lepas kahwin, masa 1st scan, kalau ikut LMP sy 18w tp ikut scan 9w. sepanjang sblm tahu pregnant sy tk pernah mengharap or berusaha utk pregnant, siap selalu sembang husband ok ke sy ni maybe susah pregnant nanti takde anak ke apa.. takde jaga makan ke malahan buat semua aktiviti mcm biasa je melasak.

Org ckp bila kita redha, Allah akan bagi. So masa sy dh redha tu, sy melantak je. Buat kerja lasak. Sblm tau pregnant, sy makan nanas, sy makan ubat kurus. Berat mmg turun laa . Tapi masa tu sy taktau lagi sy pregnant. Lepas tau positive, terus stop ubat, terus jaga pemakanan, tak buat kerja langsung. Yg sy buat register patient je kt klinik.

3t trước

sy pun sama.. 8 tahun kwin dh redha klau xdak ank skli pun.. tup2 dh 3 bln pregnant bru tau.. rzeki bln puasa tahun nie.. alhamdulillah

saya ttc 2 tahun, g jumpa pakar nak hamil, macam2 buat x hamil pon sbb PCOS dan berat badan. tahun ni redha dan Beserah je, makan macam2 termasuk asid folik dan vitamin. tak sangka hamil Alhamdulillah. kata doktor PCOS payah lekat. saya delay period bulan 2&4 akhir sekali delay period bulan 6 rupanya secomel hadir. sekarang 4 bulan tahun depan February lahir

sya mkn ja apa yg sya nk mkn waktu ttc tpi folic acid tetap mkn sbb sebelum tu sya jga xda apa2 effect pun last2 husband kata mkn ja la mna yg teringin..lepas tu sya teringin nk mkn burger ja bdan pun rsa lain terdetik kat hati nk check upt alhamdulillah double line..ank pun lahir dah sekarang..

sy sblm ni ttc. minum sesekali sahaja. sbb hormon kita ni bergantung pd apa yg kita makan. klu tak jaga, hormon pun ke laut, nk lekat pun susah. kalau lah lekat sekalipun, banyak komplikasi..dgn gdm, gbs, darah tinggi, anemia. semua tu berkait. kesian kat bby nanti

Saya pregnant semula lepas 3 bulan gugur..saya masa tu dalam fasa redha dan tak kisah dah nak pregnant bila.. saya agak lasak hari tu sebab main game arcade dan makan nasi ayam gepuk yg pedas.. malam tu kami bersama dan ada bleeding, terus saya check.. double line rupanya..