Berat sewaktu mengandung

Assalamualikum, sy dh 4 bulan pregnant tapi berat sy sama je dgn sebelum pregnant, adakah ni normal atau sy perlu mkn mknan tmbahan? #ingintahu

14 Các câu trả lời

Normal sis,sy 9bln pregnant naik 2.5kg je ank lahir 2.8kg🤭 berat ibu makin turun berat bby cntik je naik,yg perlu di risaukan perkembagn bayi tu kalau berat ibu maintain tp berat bby seiiring dgn umur dia jd bnda tu xperlu di risaukan jika berat bby xnaik2 itu yg bahaya,perut kecik/besar pun bukan isu yg besar sbb sy preggy prut kcik je tp ank kluar dkt 3kg,yg penting ibu2 tau perkembgn janin dlm rahim tu seiiring dgn umur dia ikut bulan☺️ semoga slmt berjuang ibu2 smua🥰 sy dh bersalin 23/3/23 1st ramadhan ritu🤲🏻

Sy dah trimester ke 3 sis tapi berat makin turun dari semasa buka buku. Turun sekilo. Sbb awal dulu alahan mmg teruk. Tapi asalkan berat dan growth baby normal, sesuai dengan perkembangan minggu, tak ada apa nak risau ye. Cuma dugaan sy, tumit jadi sakit lah sbb menampung berat baby sedangkan sy makin ringan 😅

Normal Sis,saya pla sebelum pregnant berat 45 ja ,asal p jumpa doktor berat sa naik 1 kg,4kg,sampai lah trimesster ketiga ni berat saya da 61,nda tau lg lepas jumpa doktor lepas ni berapa,doktor tu cakap berat saya da maksimum,

Normal sis. 4 bulan baby pun masih kecik. Uri, air ketuban pun tak banyak lagi. Nanti 6 bulan ke atas baru berat naik sikit sikit tu pun sebulan tak silap patut naik 1kg je kot. Lupa dah lama tak gi checkup kk 😅

Normal. Sy 7 bulan masih berat sebelum pregnant. Tak perlu risau kalau berat baby seiring dgn week dia. Kalau berat baby kurang tu yg kena risau. Takut baby iugr

normal. saya smpai 6 bulan sma je berat. selagi doktor xckp pape oke je baby tu.. jgn risau. cuma time pregnant ni bnykkn makan buah n minum susu.

Saya pun 4 bulan pregnant sis tp so far ade la naik 1.5kg hehe😛 janji baby sihat and seiring week tumbesaran dia maka takyah risau la.

4bulan tu mcm baru jgk...normal...sy pn xnaik..nti msuk trim3, naik la..hehe.. time tu risau

Normal sis. Kalo naik pun sikit2.. jgn dimintak naik berat kang tak psl2 kena monitor Bp

normal. selalu nya berat kita akan bertambah pada tremister terakhir☺️