Peluang pregnant

Spa kat sini melantak je nak mkn apa2 masa TTC tapi tup2 pregnant..contoh minum air bergas n mkn mknan segera..

22 Các câu trả lời

saya tak jaga sgt makan, tapi makanan yg sy elakan / kurangkan cth makanan / minuman yg sumber dari kekacang soya, ikan keli walaupun fav, collegen, sayur mcm rebung ke mcm tula. yg lain2 sy still makan tp kurangkan & mmg redha je rezeki anak ni.

Saya 😅. Saya makan je apa saya nak makan. Waktu kerja pun ada angkat barang berat juga. Memang tak fikir apa sebab saya belajar untuk redha dan layankan je journey tu. Alhamdulillah Allah Maha Baik. InsyaAllah hujung tahun due saya 🥹

Saya. Makan ja apa yg sis suka sis. Sebab makan apa yg kita love pun akan buatkan hormon kita sihat and stabil. Sis redha, pasti allah akan hadirkan waktu sis betul2 dah ready. So enjoy your life ok sis!

saya jaga. sebab kita mesti nak anak yg sihat bijak etc kan. semua tu affected by kualiti ovum & sperm kita. nak jaga kualiti ovum kena mula jaga makan & lifestyle 3 bulan sebelum mula TTC lagi.

sy TTC 10taun.... dlu sy jga pmknan itu ini... smpai 1tahap sy dah fEdup n pasrah... sy bEdal ja smua mknan sgEra air bErgas.... Skrg alhamdullilah ALLAH dh makbulkn doa sy & suami sy...☺️

saya jaga makan sis... mmg tak sentuh makanan yg bergas ni.. makanan segera ada laa jgk tapi jarang.. tapi klau jenis yg terlampau subur makan apa pun lekat jaa, boleh laaa sis..

Siss saya masa mengharap siap teguk air gas yaa, tapi next time kena jaga makan tau. inshaAllah Allah beri pada masa yang sesuai dan tepat. Sis jangan putus asa tau ❤️

Alhamdulillah.. mgkin rezeki sis.. sye plak memg jge mkn spanjg ttc tu.. x mkn nenas, betik muda, air gas bru lah ade rezeki.. sblum2 tu melantak mcm2 memg xde..

4t trước

sy ada tgk ada vid kesihatan bgtahu nenas baik utk org yg nak ttc. btw sy preggy pun mkn nenas. nenas buat gugur or tajam tu cuma mitos

sy ttc elak minum kopi/teh. cuba elakkan minum manis2 selalu sgt. alhamdulillah, pregnant dh. fast food tu mkn je tp sebulan skali cmtu.

Saya team melantak je semua makanan takde pantang2. Tahu2 lekat jer