First time pregnant

Nak tanye, sewaktu pregnant mmg tak boleh cuci muka guna pencuci muka yang biasa pakai ke? sbb ade yg ckp takde masalah, ade yg ckp effect dkt baby. tapi muka dh breakout sejak pregnant ni🥺

25 Các câu trả lời

kalau mcm sy, sy stop smua skincare or minyak angin yg ada bahan2 lain.. just consume yg organik sahaja, sbb sy tnya dr pun, Dr syorkan pakai yg organik je selamat.. yelah, sbb sy first mom, so risau la sikit.. sebelum ni dah pernah ada sjarah kgguran jdi mngkin sbb tu sy makin risau & jaga betul2.. muka breakout smasa hamil tu normal sbb perubahan hormon kita .

6d trước

Saya pakai wardah kaler biru. Okay selamat.

saya sejak dpt tau pregnant, masih truskan pakai pencuci muka yg saya pakai.. moisturizer kalau rasa kulit kering sgt, sunscreen tukar physical sunscreen tp tak rajin nak pakai 😅 tp masa awal2 pregnant tu memang muka timbul jerawat byk kat dahi kat pipi.. skrg tinggal sebiji dua kat dahi je.. pipi dah clear

takat untuk cuci muka yg tak sesampai seminit kat muka kita tu, saya continue je pakai yg biasa saya pakai. cuma kurangkan penggunaan sebab bila pregnant kulit saya makin elok jadi saya just pakai micellar water tiap malam. pakai face wash sekali sekala je.

A ah byk ingredients yang tak boleh guna mcm SA la retinol la. Segala acids la tak boleh. Sy pakai cleanser yg selamat pon tetap ade jerawat. So enjoy je la muka berjerawat bagai. Janji baby dlm perut sihat.

ada certain kndungan bahaya utk pregnant woman. klu nk pakai kena baca dulu bahan yg digunakan...usually yg acne punya xblh pakai. muka breakout tu normal..nanti masuk 2nd trimester surut.

Boleh sis cuma beli yang takde ingredients dalam gambar ni. Macam sy pakai wardah hydra rose dengan safi youth gold tu. sebab kebanyakan skincare sekarang ada salicylic acid tu

3d trước

Kalau tengok dalam ingredients dia macam takde bahan2 di atas, boleh rasanya..

saya pakai je ganier tapi kurangkan dos dgn jarangkan cuci muka. sabun shampoo pun pakai yang mana ada so far alhamdulillah my baby okey je nak tukar pun fikir about bajet.

sy dpt tau pregnnt tu terus stop semua skincare , sekrg hadap laa mukaa brekout gelap semuaa ada redhaa jaa dulu nanti lepas bersalin comeback balik🥶

5d trước

sama sis

boleh je pakai any skincare time pregnant ni. just elakkan ingredients yg bahaya untuk pregnancy. https://my.theasianparent.com/skincare-untuk-ibu-mengandung

Yes kene stop sbb kite tk tau kandungan tu semua boleh efek dkt bayi so biar kan blackout face sbb kite mndung semua mcm tu huhu redha aje lah