Suka suka soalan

Sapa due bulan 5 ? Apa yang korang tengah alami dah sekarang rasa apa apa dah ke ☺️?

27 Các câu trả lời

Due sy 19hb 5 ni, skang ni 36w mmg terasa berat kat perut ni, nk tdo mlm mmg x lena dh sbb sakit pinggang, sakit ulu hati, mcm gastrik pon ada.. dan alhamdulillah baby dh masuk laluan, brg² utk bersalin mmg dh complete letak dlm kereta je, excited sgt masa basuh baju baby.. InsyaAllah semoga kita semua yg due bulan 5 ni dipermudahkan urusan bersalin baby sihat ibu sihat aamiin.

1t trước

amiinn

saya first mom and then due 22/5 ni , risau juga dah la tak tau mcm mana nak bezakan kontraksi asli dan palsu sbb stakat ni belum rasa apa apa lagi cuma perut mengeras tu adalah tapi skjap² saja and then kalau duduk terlalu lama ari² akan sakit sbb baby macam mencucuk. baring terlalu lama pun pinggang jadi sakit and dada rasa senak sbb mungkin kaki baby dekat atas. Huhu harap dipermudahkan lah .

1t trước

Amin amin , semoga segalanya dipermudahkan . Tapi nya kalau nak tahu betul @ tak waktu sakitnyaaa btul” dia nk keluar awa akan tahu . Hehehehehe sakit dia masyallah

12 Mei due saya. baru masuk 37weeks. Simptom : Ruam teruk celah kelengkang miss V, Sakit nyilu2 di bhgian tulang Pelvic, Bergerak dgn langkah kecik kecik sahaja klau langkah bsr kangkang tu jd sakit 😆 tido malam resah, sakit perut kalau tukar posisi tido, tido malam boleh berpeluh biarpun dh on aircon + Kipas.... rasa baby tu di sekitar tulang2 bawah mcm tergesel2. huhu

1t trước

Due kita sama 12 mei😆

Sy due 21/5 nie. Dah start rasa perut kerap mengeras, sakit ari2 bila berdiri n jalan jauh. Nak baring malam tukar posisi sakit bhg bawah perut. So far, tu je tanda2. Risau jugak 1st mom nie taktau apa2, takde pengalaman 😅 Harap semuanya dipermudahkan.

2t trước

due date kita sama , then masalah kita pun sama 😂 kerap mengeras smpai tk selesa

Saya due 17/5. Setakat ni perut selalu mengeras je. Berpeluh jangan cakap dah on aircond + kipas tetap berpeluh. Kadang tu rasa ngilu + sakit dekat bahagian bawah tu bila baby bergerak. Setakat ni itu je tanda tanda yang dia bagi. Haha

1t trước

Wahh! Ada geng! Harapnya keluar cepatlah. Nervous juga hahahaha tak ada tanda ni

Due sy 31 bln 5. mnggu lalu scan kpala baby msih di ats. lpas 36mnggu dktor scan lagi klu masih songsang kena jumpa pkar sma ada pusing bby atau bsalin czer. ibu2 d sini ada pngalamn bby pusing d mnggu2 akhir trmestr tk...

1t trước

Takada pengalaman , tapi ada baru” ni saya kena tahan wad ada sorg kak niii dia czer sebb anak diaaa songsang . Tapi everthing semua alhamdulilah berjalan lancar

Sy due 11.5 ni, tapi kena serah diri 29.4 ni then 30.4 proceed czer. Baby songsang, da try ecv, dr cuba 4 kli pusing baby taknak pusing jg 😅 nk taknak kena czer , neves plak lg2 first mom 😂

1t trước

Eyaka ? Takapa la bukan rezeki normal tapi tetap ada pengalaman bersalinnn kan . Hehehe . Jangan takot” insyallah takada apa apa

Saya semalam duduk borak usap2 perut suruh baby bagi tanda nak keluar terus semalam juga dia bagi tanda turun darah tapi tak banyak dan takde lendir😆

1t trước

alhamdulilah, jd dah beranak ke ni sis? haha

redd 27.5 skrg 35w4d..perut mmg sntsa mgeras on n off since 28w..dh byk kli g pac..check ctg,xda contraction..skrg ni cpt semput 🥴 dh lh kje byk bjln n bgerak🥹 mcm xckup nyawa🤭

due saya 15/5. 37 week 1 day kencing kerap tu ada la. nak tidur pusing badan kiri kanan susah sikit. baby lak doktor cakap kecik. hari selasa ni kena jumpa pakar. doakan saya. 🥹🤲

1t trước

Its oke , doa je baik baik . Besar @ kecik asalkan diaaa dalam keadaan sihat alhamdulilah dahhh .