EXCITED TERLEBIH??

Salam mommys... Nak tnya kan mcm mana rasa sakit nk bersalin tu yer... Kite first time.. Ttc 5years..skrg bru lekat.. Dh 34mnggu..nk tw sgt mcm mna rasa sakit tu.. Maaf la klw soalan ney mnx kna kecam.. Kite nk tnya soalan dlm ney pown tkot.. Bnyak yg kna kecam je.. ?? Klw mommys yg ade pngalaman bleh x share rsa sakit tu...dh google tp ntah la xbrapa fhm.. Lg pown sbb pnh jadi kt owg kg dia nk bersalin tp dia tahan sakit kt rumah x pegi hspital end up kna ceazer sbb jantung anak dh drop.. Mngkin dia pown xtw sakit yg btol2 kna pegi hspital.. So saye risau mcm tu.. ??

32 Các câu trả lời

Saya dulu tanda nak beranak sakit perut pulas2 . Sekejap dtg sekejap hilang .makin lama makin kuat . Prepare brg2 bby terus pi ospital .check jalan bru 3cm . Masuk ward sementara tunggu jalan bukak . Xde turun darah or air ketuban . Doctor yg pecahkan . Last2 delivery bby girls 😬. Lain org lain cara dia sis .kdg2 xsama . Just chill ok

5y trước

Heheheh biasalah 1st experience kan .. hehehe good lucks awak .

Uishhh saya tk bole explain sakit dia cemana . Tapi memang sakit berganda ganda dri senggugut😅😅. Saya time kt wad golek sana golek sini atas tilam menahan sakit . Tk sampai sejam dok dlm LR terus keluar seketoi princess saya . Doc jahit amek masa 2 jam . So masok LR pukul 10 , 10.55 bersalin , 12 setengah siap jahit , pukul 1 kluar LR .

5y trước

Saye sbb sggut pown saye xpnh rse.. Mmg period xpnh sggut.. Tu yg tnya sakit yg mcm mna.. Risau plak dgaq org cite..tp kna tggung jgk kn sakit dia demi anak.. Mnx diprmudhkan laa.. Time kasih eik...

Klu pglmn sya sis... contractions tu lg sakit...smpai taubat xnk mgndg lg😂..plg kerap terasa sakit bila bukaan da makin bsr...rsa mcm nk terberak pun ada😂😂pastu kena seluk lg la...adeh mcm nk marah jak kt nurse tp redha jak la...bila nk beranak da kpla anak da kluar...fuh lega rasa nya😬😬

5y trước

Xsbaq plak dgaq.. 😂😂 Tp tulaa.. Sakit tu xtw la bleh tggung ke x.. Rasa takot plak...

sama la sy first time jugak ni nk brsalin, ttc 5 tahun jugak. hehe..skrg da masuk 38weeks...baru ni nurse ade terangkan tanda2 nk bersalin,sakit mcm mane tu xde pulak die explain...hehehe..klu tny adik,kawan...sakit pinggang,lenguh lumpuh sampai ke kaki,sakit kt bwh..cmtu je la...

5y trước

Sama kite.. Heheh.. Tu laaa.. Sakit yg mcm mana tu yg xtw.. Misi pown ade ckp jgk tanda2 sume tu.. Apa2 pown thniah eik.. Semoga diprmudhkan urusan bersalin nty.. Doa2 kn saya pown slamat bersalin

Sakit beranak ni.. Yg dikatakan sakit beranak ni adalah contraction tu.. Contraction tu adalah mcm sengugut yang didarab 20x..waktu teran baby and baby keluar tu satu pun x rasa sakit.. Maknanya bayi keluar kan mengoyakkan laluan.. Tapi koyakan zeropain bagi saya lah..

5y trước

😁😁😁

kalau ikut pengalaman saya, mula2 rasa sakit contraction (sakit mcm senggugut tapi lagi sakit ), makin besar bukaan makin kerap sakitnya. sampai masa utk meneran tu rasa mcm nak buang air besar. tapi masa kena gunting tu tak sakit pun. sakit masa menjahit la ngilu sikit.

5y trước

Thanks momy sudi jwb.. Saye sggut pown xpnh rase.. Hihi.. Tp klw rsa skit mcm nk trberak tu.. Ade rsa jgk ckit2.. Mngkin tu la kot org pnggil sakit tpu2 tu.. Doakan sye di permudahkan yer.. Time kasih..

Nope, bukan excited terlebih. U da blh belajar ape tanda2 nk bersalin. Make sure you tau kire contraction and belajar ape tu false contractions. Setiap org lain2, dan setiap kehamilan pon tak sama. Jd always be prepared. Doa byk2 semoga dipermudahkan.

5y trước

Misi ade bg tw.. N saye pown ada google... Sakit cntraction tu yg saye xfhm mcm mana sakit dia..risau jgk sbnarnya ney.. Harap2 di prmudahkan.. Time kasih yer

Sy ank sulung pon xtaw sakit mcm mana...duk kat wad smpai 9cm, kalut nurse semua...baby nak kuar cepat, sakit pon x rasa sgt...Alhamdulillah dipermudahkan, masa kat wad mnum air zam2 selawat banyak2 pujuk baby tu...insyaallah selamat

5y trước

Hihihi.. Sbb kite xtw kan.. Dh tw kite bleh ready rilex dlu ke.. Tp alhmdllah la sis mudah bsalin.. Snang je.. Hihi

Secret person : btol stiap org berbeza pengalaman mengandung & bersalin.. yg pentint kne jga kesihatan, dgn nasihat doc n nurse, jga emosi, bykkan doa InsyaAllah semuanya dipermudahkan Allah..

5y trước

Same2 yunk

tak tahu nk explain sis sbb benda tu nk kena rasa sendiri. sis kena ingat tanda2 nk bersalin dan bila salah satu tanda tu ada g hosp terus senang yang penting ambil tahu dan fokus. tu je

5y trước

Tu laa baca satu2 pngalaman mommys dlm ney tu.. Lain2 sakit nyer.. Hihi... Time kasih..