EXCITED TERLEBIH??

Salam mommys... Nak tnya kan mcm mana rasa sakit nk bersalin tu yer... Kite first time.. Ttc 5years..skrg bru lekat.. Dh 34mnggu..nk tw sgt mcm mna rasa sakit tu.. Maaf la klw soalan ney mnx kna kecam.. Kite nk tnya soalan dlm ney pown tkot.. Bnyak yg kna kecam je.. ?? Klw mommys yg ade pngalaman bleh x share rsa sakit tu...dh google tp ntah la xbrapa fhm.. Lg pown sbb pnh jadi kt owg kg dia nk bersalin tp dia tahan sakit kt rumah x pegi hspital end up kna ceazer sbb jantung anak dh drop.. Mngkin dia pown xtw sakit yg btol2 kna pegi hspital.. So saye risau mcm tu.. ??

32 Các câu trả lời

Ikut pengalaman saya.rasa sakit contraction xde tapi sakit cam berak sembelit ada.Lagi best dpt skali dgn package sakit pinggul.Allahu...rasa insaf nak tambah anak.😂😂😂😂

5y trước

Tu laa lain org lain kot kn.. Tp best dgaq pngalaman sorg2.. 😂😂Kite ney xtw lagi mcm mna.. Syukur sgt dpt merasa jgk mngndung..

Bila dah rasa mcm nak terberak tp x pun sbnrny nak berak . badan blkg sakit btul dlm 10 minit 5 minit mcm tu . dah kena p hosptal . sma klu kluar air yg bnyk .

5y trước

sama2 . yaa rasa kontraksi tu la yg beberapa minit smua ibu2 hamil akan merasa ..

Ya Allah..sakit die xleh nk bawak bincang..sakit teramat sgt..mcm terputus pinggang dr badan..sy da rase..baru pagi td selamat bersalin..

5y trước

Alhamdulillah tq sis..sy ni beranak mcm ank sulung semula..sbb jarak ank dgn yg sulung ni 8 tahun..24jam menunggu jalan bukak..semoga urusan sis dipermudahkan yew

Pengalaman sy, teran n jahit x sakit tp contraction tu ya allah rse insaf nk preggy lg.. tp tu laaaa rindu lk preggy tp bila tringat seram hihihi

5y trước

Due 4 bln 3 ney... Tp ntah laa tkot.. Xsbaq sume ade.. Aminnn2.. Time kasih na...

Sy pun first baby. 39 minggu dah ni. Tanda2 sakit teruk xde lg ni. Baca pengalaman mummy2 semua ni boleh tambah pengetahuan. Tq pd yg tanya 😊 due 23hb ni.

5y trước

Haah kan.. Baca pngalaman diaorg skrg2nya kite tw.. Kita bleh prepare nty klw ade salah 1 jadi mcm tu kt kite.. Semoga diprmudahkan urusan brsalin yer.. Saye plak xsbar... Hihihi..

Ckp xsakit kng tipu lk hahaha persediaan fizikl n mental la dipermudahkan jg tu.. time sakit tarik nafas n hembus nfs. Doktor pn ad yg mmbntu jg dont worry.

5y trước

Tulaaa.. Xsakit kang nmpak sgt muhong..🤣Time kasih doa2 kan yer..

Mcm skit crit brit prot memulas kan.. tp lg brgnda.. tp tnda semua xsama.. klo awk rasa xsdp,g je spital.

5y trước

Ade yg ckp cm smbelit.. Cm sggut.. Saye pk sama je sakit.. Lain2 rpanya.. Time kasih yer..

Sakit yang x bole nk cerita mcm mne..Rse mmg insaf x nk buat dosa dah time tu..hihi

5y trước

Hihihi.. Tp tu la pngalaman..lmbt plak nk bleh rasa kn.. Tp takot.. Hahaha

Sakit mmg tak terkata. Hanya ingat Allah je masa tu 😂

5y trước

Semoga diprmudhkn yer.. Best nyer dh 3 owg dh..

Sakit contrsction sy tak boldh thn.. Cm rsa pinggang nk pth2

5y trước

Takpa byk kn bdoa je...