Mitos Atau Fakta: Hubung Kait Air Kelapa Dengan Kehamilan

Pernah dengar tak orang dulu-dulu cakap kalau minum air kelapa waktu hamil nanti anak lahir putih melepak? Tapi betul? Ada yang kata menjadi ada yang kata "ala ni semua mitos". Anda rasa statement ni mitos ke fakta? Kongsikan jawapan anda di ruangan komen!

Mitos Atau Fakta: Hubung Kait Air Kelapa Dengan Kehamilan
45 Các câu trả lời

Fakta, saya first mom.. second trimester memang hari ii minum air kelapa anak lahir Alhamdulillah kulit bersih putih, kuning pun tak lama wlaupun saya n baby golongan darah O

Mitos. Sy dari awal mengadung sampai bersalin minum air kelapa. Masa ank pertama. Keluar anak. Kulit hitam manis. Ank kedua tk pernh minum lansung. Putih mcm ank cina.

kandungan berapa bulan buleh minum air kelapa ya sebab pregnant anak kedua sebab anak first tak sempat minum sebab gdm masa pregnant terima kasih 😁..

5mo trước

Sya gdm masa anak 1... tpi ttp minum air kelapa 🤭. Saya minum start 7bulan ke atas sbb pernah nk minum awal² tpi ada kata xelok untuk anak. katanya mudah dpt nyakir kulit apa. Dia saran elok amik hujung² kehamilan. sy yg kedua ni pun 7bulan ke atas bru start minum. Tpi atas Sis mcm mna. lain orang lain cara nya dan lain penerimaan perut ☺️

mitos... baby lahir Ikut genetics... Bayangkan Kalau org Negro minum Air kelapa time pregnant.. anak tetap Ikut warna parent Dia... huhuhuhu

Mitos, saya kulit cerah husband kulit gelap..pernah je minum time pregnant, anak 2 girl tetap ikut warna kulit abahnya, so ikut genetik ya

wallahua'lam...makanan2 yg baik inshaAllah bg manfaat pd badan ibu dan anak..soal rupa paras, warna kulit hanya Allah yg tahu

mnum air kelapa ni sbnr utk bg tenaga pd ibu mngndung...dan kurgkn alahan loya...sbb kelapa mngndungi zat besi,kalsium...byk lg

I minum air kelapa sebab dh tau khasiat dia. Bukan masa mengandung je. Putih tak putih belakang kira 😂

fakta..sbb anak 1st cerah sdgkn sy n suami hitam manis..minum dri 2nd trim smpai 35w

5mo trước

genetik tu sis. ada lah tu atuk nenek dia dulu dari both side yg kulit putih, dapat kat dia.

Mitos😅. Tapi utk saya air kelapa mudahkan sy bersalin. Salah satu ikhtiar sy utk mudah bersalin.