Fakta Atau Mitos: Ibu Hamil Dan Tangga

Kadang-kadang tak tahu sama ada sesuatu tu betul-betul mitos atau fakta. Cuba anda tolong komen, statement dalam gambar ni mitos ke tak?

Fakta Atau Mitos: Ibu Hamil Dan Tangga
25 Các câu trả lời

Mitos, benda ni lebih kepada adab dan keselamatan untuk mak yang mengandung. Risau kalau tergelincir di tangga. Jadinya orang tua-tua sebut macam ni hanya nak pastikan diorang takut dan elakkan buat benda yang mengundang bahaya kat diri sendiri dan anak.

Sya xpasti , tp sbb duduk terlalu lama ditangga, adalh satu kebiasaan buruk sbnrnya.. sya dlu , sllu jga dduk ditangga msa sblm besar perut tah brpa bulan tu, msa perut 9buln pn prnh jga ddk di tangga, bukaan 3cm last2 czer 🥲.

mitos..bukan pe org tua2 xbg dduk atas tangga sbb ganggu org lain nk lalu lalang..dah gedabak kat tangga camne nk lalu🤣🤣

mitos.. please jgn percaya bnda yg xda logicnya contoh xleh menjahit, jgn potong mangga terbalik, jgn lalu bwh ampaian n seumpamanya.. please honey its 2024

2mo trước

yea betul bab haiwan tu sye percaya.. sbb kes aniaya ni msti ada hukuman dia..

mitos .. orang tua akn ckp mcm tu. supaya kite beringat dn berhati hati ketika hamil . dia tak mahu benda yg x diingini terjadi.

kalau duduk atau berdiri depan pintu mitos juga kan? 🥺 banyak orang nasihat x leh duduk atau berdiri depan pintu 😪

mitos..sbnrnya tak bg duduk dkt tgga takut jtuh..bhaya..nk2 pregnant lg la bahaya🥲bdn kekdg unbalance time2 preggy ni

Mitos. Orang dulu2 rumah kampung, duduk dekat tangga kayu. Ibu mengandung ni berat.. Kalau jatuh bahaya

Kalau naik turun tangga camne lak? 😂

mitos..banyak kan berdoa,tawakal..