Mitos Atau Fakta: Hubung Kait Air Kelapa Dengan Kehamilan

Pernah dengar tak orang dulu-dulu cakap kalau minum air kelapa waktu hamil nanti anak lahir putih melepak? Tapi betul? Ada yang kata menjadi ada yang kata "ala ni semua mitos". Anda rasa statement ni mitos ke fakta? Kongsikan jawapan anda di ruangan komen!

Mitos Atau Fakta: Hubung Kait Air Kelapa Dengan Kehamilan
45 Các câu trả lời

fakta.. sbb ank sy 6 org.. yg no 5 tu Sy mnum Dari usia kandungan 5bln Sampai bsalin.. lahir mmg die gelap tp kulit bersih.. stat usia die 4bln kulit die makin cerah.. skrg dh 8thn umurnya.. die sorg je yg Putih melepak.. yg no 6 sy lmbt mnum usia kandungan 8bln Baru mnum tu pon jarang2 sbb ade gdm.. kulit ank ikut sy.. sawo matang.. yg now tgh prgnant ank ke 7 Dari kandungan 4bln Sy dh mnum air kelapa muda.. insyallah 30/3 Nanti bsalin.. Moga baby sihat, dan kulitnye bersih xde kuning

4mo trước

tengok pada tubuh seseorg jgk.. Macam Sy mnum air kelapa kosong, bacaan gula Naik tp xde la tinggi..

Tak pasti fakta ke mitos. Saya amal minum air kelapa sewaktu kandungan masuk 7bulan dan ke atas. sebabnya 1. nak tambahkan air ketuban 2. nak anak lahir bersih 3. nak ank jauh dari penyakit kulit 4. orang kata minum air kelapa mudah nak bersalin. tpi sy bersalin czer. Lepas ank lahir, alhamdulillah anak kulit bersih, bebas kuning, putih pun ye, kulit pun mulus.. ni otw ke-2 pun amalkan juga atas sebab yg sma. Moga diizinkan Allah SWT mudah² semuanya.. juga buat ibu² hamil yg lain Aamiin 🌸

walaupun saya gelap..husband pun gelap... tp dua² ank sy sblm ni kluaq putih melepak macam anak cina.. sy tetap jawab MITOS... Maybe ank tu ada ikut genetik moyang² depa ka...mana nk tau..🤭 Depa putih masa keluaq ja... mai nk masuk sebulan mula la berubah ikut warna kulit mak pak dia..😅 Harap kelahiran akan datang ni pun ank kluaq ja dri perut putih melepak jgk la😅 Nk berubah hitam lepas tu pun xpa dh... Sekurangnya dapat jgk merasa tgk depa putih melepak...🤭😅

Fakta, saya amalkan masa mengndung anak pertama hinggalah anak kedua dan memang betul,ayahnya hitam manis ibunya pula putih so sya nak anak putih2 semua dan lahir memang putih,saya memang amalkan minum air kelapa masa mengandung lgi,tapi minum yg original la bukan yg ada campur susu atau ais ya,anak pertama lelaki bnyk yg ckp putih hehe tq air kelapa

2mo trước

Dah kamu putih. Tak pelik pun. Lain la kalau dua2 laki bini hitam.

Ikot genetic pon ye jgk. Anak 1st putih. Lelaki lak tu. Start kndgn 7bulan setiap hari beli dan xpenah miss pon minum tiap malam. Smp baby lahir. Skg anak 1st dah 7thn. Kulit dye licin putih mcm pmpuan. Anak kdua perempuan agak gelap skit sbb sy xlalu minum kelapa. Sekadar minum utk tmbh air ketuban je. Jd dye agak hitam manis.

ramai org kaitkan minum air kelapa bby akn keluar putih jernih bersih suci mulus. takde kaitan. yg putih2 Tu Nama dia Vernic caseosa. bukan air m*ni suami. bukan kekotoran. banyakkan membaca. research..

lebih kpd mitos.. sy amalkan minum air kelapa dr ank prtme smpai ke 3.. tp yg prtme dgn kdua.. mereka kluar xbrape nak cerah..coklat sikit warna kulit.. tp ank ke 3 keluar cerah ..putih .. mgkinlah sbb sy try amek supplement vit c.. mse mgandungkan yg ke 3.. jd dia lebih cerah brbnding abg kakaknye..

Fakta sbb mse sy hamil ank yg pertama saya amal kan minum air kelapa mse usia kandungan 8 bulan ank saya kuar badan bersih x ade darah tak ade putih ii dkt badan kuar pun putih sngt smpai skg ank saya kulit cerah

4mo trước

leaking kadang orang tak perasan. dia bocor sikit2. kadang juga kalau baby overdue, vernix tu dia diserap/larut semula dalam air ketuban. sebenarnya ada benda putih tu elok, maksudnya kulit anak sis memang betul2 terjaga sepanjang dalam perut, bukan kotor pun.

putih tu sy rs mcm tak...tp baby xde kuning...tu pengalaman sy sendri...sy mmg bila ngandung tiap2 minggu mesti nk minum air kelapa..kdg2 2ari skali mesti suruh en.suami carikn..

2mo trước

Betullah tu air kelapa elakkan bby kena kuning. Sy pun darah O juga. Air kelapa & anggur hitam mmg ssuai utk bby kuning.

sy pon mnum air kelapa.start 7mnggu kndungan..petua dr parents juga.baik utk kurgkn suhu demam smasa hamil ni.kena mnum yg fresh² dr buah kelapa tu kena belah.jgn campur dgn apa² mcm susu,gula dll.