MITOS Atau FAKTA

Hi kesayangan! Kita berada dalam sesi, Mitos atau Fakta!🕵🏻‍♀️ Anda rasa kenyataan di bawah ini Mitos atau Fakta?🧐 Kongsikan jawapan anda dengan kami pada ruangan komen di bawah!

MITOS Atau FAKTA
185 Các câu trả lời

Fakta...sebb mjadi...kena pastikan kobis disejukkn dlm peti ais bhgian bwh...buka satu2...n tekup kebuah Dada...smpi hilang rse sejuk kobis...Alhmdulillah bgkak semkin susut...rse sakit hilang sebb rse sejuk n legs sgt

Xtau la utk melegakn bengkak susu ataupn mnambah susu...sbb k.ipar sy mkn sayur kobis msa berpantang.mk die ckp kobis blh tmbh kn susu bdn....🤭

4y trước

Kobis tu bukan untuk dimakan sis. Tp, masa kena bengkak susu. Kobis tu letak kat breast. Kobis kan ada layer by layer. Amik per layer letak kat breast.

Fakta.. sbb sye pnh alami.. bengkak sampai demam.. mlm tu letak kubis, esok paginye bengkak da susut.. pam susu pon da boleh kuar..

Nak kata mitos pun xtau sbb pernah g klinik minta ubat thn sakit sbb bengkak susu, doc cadangkan cuba letak kobis.

Sy x kesah bengkak susu, tapi sy x boleh terima angin berlebihan ganggu pernafasan..apa lg mkn kobis yng berangin ni

4y trước

Kobis tu bukan dimakan sis. Letak kat breast

Itulah, ramai yang syorkan kepada saya.. kalau bengkak susu eloklah letak kobis.. insya Allah jadi..

Fakta..tekapkan kubis dekat payudara..memang akan kurangkan bengkak dan denyutan payudara

sya makan kobis, ank sya jadi kembung.. sepanjang tempoh menyusu sya mmg xmkn kobis

5mo trước

ye betul...jgn mkn..amek sehelai daun kubis tu n letak kt buah dada..tempat yg bengkak Susu tu...pastikan kubis tu sejuk...lps hilang sejuk tu,Kita akn rs kurang sakit n berdenyut2 bengkak Susu tu..ulang slagi sakit..igt,pasti kn sejuk...

Taktahu 😂 Tapi pernah tgk dulu mak sedara pakai kobis. Tak penah buat lg.

pernah cuba , bgkk sgt sakit tk tahan dh , habis pkiaq letk kubis , mjdi