Buang Air

Nak tanya ibu2 kat sini la.. Ibu2 kat sini masa kandungan 5bulan buang air besar cara cangkung ke cara duduk ye?

30 Các câu trả lời

Saya 30 Minggu dah. And biasanya cangkung. Tp skrg memang susah dah. Saya research on9 cangkung won’t hurt d baby. As long ibu masih blh cangkung, then go ahead. But normally most mother will give up cause susah nak cangkung by 7months.. susah balance juga

5y trước

Alhamdulillah dpt juga feed back pstive

Tandas rumah mmg cangkung, tapi saya beli kerusi tandas dan mmg sangat membantu. Guna dari mngandung anak pertama smpai nk masuk 4 da. Lepas guna lipat kan aje. Bila nak guna buka letak tengah2 lubang kat bowl tu so xperlu nk mencangkung da.

5y trước

Kat farmasi ada sis. Tp bukan farmasi yg watson atau guardian tu. Ni farmasi yg bukan dalam mall tu yg mmg jual. Tak silap kat shoppee lazada pun da ada. Saya beli ni dari ngandung anak sulung da banyak tahun. Tp masih lagi guna utk prgnt kali ni. Memang sangat membantu.

Sy memang dr kecik2 kat rumah mmg tandas jenis duduk. Memang tak pandai cangkung. Kalau terpaksa, baru guna. Lagi2 pregnant ni, kalau kat mall terpaksa cangkung, jadi tak balance.

Tgk toilet dkt rumah lah. Kalau toilet cangkung, kena cangkung lah. Kalau toilet duduk kena duduk. Takan toilet duduk nak cangkung pulak kan. Silap silap tertonggeng pulak. 😂

Saya dh nk msuk 8 bulan still cangkung sbb tk selesa jamban duduk. Tp seksa skit la nak bangun tu. Kdg2 risau nak teran buang air bsar terteran baby😂

Rumah sy toilet dduk, so mmg dah biase dduk dr cangkung. Even balik rumah parents pon sy akan crik toilet dduk. Lebih selesa sbb perut makin membesar

Cangkung je yg ada at umh ni.. Hahhaa.. Tapi lagi bagus ada jamban cangkung dari jamban duduk... Sbb memudahkan proses bersalin nty...

5y trước

Bykkan mkn buah2an.. Supaya x sembelit.. Senang nk mbuang..

Saya dah 36mggu ni still guna yg cangkung sbb rumah mmg cangkung. Seksa la guna yg cangkung. Mmg penat sgt. Tak blh lama2.

5y trước

InshaAllah takde pape. Mmg bila cangkung kita mcm terpenyek sikit perut kan. Haha sy pun risau perut dh besar ni. Penat berpeluh dlm toilet kalau nk membuang 😂

Nk xnk kena cangkung sbb tu je yang ada kat umoh☺️ Alhamdulillah masih lagi selesa walaupon 25 week 3 day.

Sblm ni biasa cangkung, now dh 7bulan sy cari tndas duduk. Xbole cangkung dah sbb xstabil😅😆