Macam mana mommies buang air besar ye lepas baru bersalin?

Duduk atas kerusi, tandas duduk, tandas cangkung ke macam mana? Risaunya saya.

12 Các câu trả lời

Tandas duduk tapi smasa najis tu nk kluar sy tekan skit dekat kulit tepi kawasan jahit supaya tk tertarik masa najis kluar sbb sy kena gunting beza stu cm dri lubang berak..byak kan makn syur ya walau pun patang melayu ni makn nasi ikan kering gan bwang putih jer kata nya sayur pun sejuk lah agin lah sbnar nya slah kalau tk mkn syur itu semua punca sembelit lg skit nk berak ada jer syur yg blh mkn time ptang, byangkan jahitan dah skit bdan dah penat myusu lg, lg nk tmbah sembelit stress sgt , sy msa ptg makn ikan buat sup halia atau aym sup hali, dgn 🥕 rebus, broccoli rebut atau sawi mask air ..itu jer sy ulang selama berpatang alhamdulilah tk kena sembelit smasa berpatang.

Bersalin ank pertama x de sape2 cita pasal berak sembelit maklumlah zaman dl2.x de tenet2 gni ..berak sembelit giler..sampai nagis2..bersalin ank ke2 akk dh tau..awal2 lepas bersalin akk dh ambik ubat sembelit..berak tanpa meneran atas tandas duduk..x blh mencanggung..tu pun akk duduk sebelah punggung jer..ala2 menggereng ckit..sambil kepit..bukan duduk mcm berak biasa tu huhu..punya lah tkt terbetas jahitan..

Awal2 hrtu sy berak berdiri, punya la takut penjahit terbuka. Pastu sy Amal mkn ubat bg berak lembut beli kt farmasi, sy mkn 3 kali sehr..hr ke 7 br la berak..nasib baik x berak keras n x payah nk teran dia akan keluar sendiri..

Tandas dduk senang... Duduk je ats tu... Mcm sy kalau nk bsalin trs beli ubat cairkan najis... Sebb mcm takut gile kot nk yk kot najis keras ke bsr ke.... Arghhhhhh rasa mcm koyak blk nanti ni😂😂😂

5y trước

ur wlcme

Pakai tandas duduk.jgn pakai cangkung takut terbuka.macam Saya aritu,rumah sendiri pakai cangkung punya,Saya mintak suami beli kerusi duduk yang Ada lubang tu untuk buang air besar.

tandas duduk lgi bgus sis...n jgn meneran bile nk berak..klau sembelit sis beli lh ubt utk sembelit..nma ubt tu syrup lactulose bli kt farmasi or klinik swasta ade jual...

5y trước

ur wlcme...

guna tandas duduk ,jangan pakai cangkung. pastu kalau kena jahit tips nak berak biar rasa hujung2 baru g toilet. jangan teran.

Kita tak bersalin lagi. Tapi aritu ada baca, kakka tu dia beli kerusi yang lubang tengah tu. So duduk je berak cmtu. 😅

Sy pakai tandas duduk,lepas bsalin minum yakult biru 2 elak sembelit n najis pn lembut je..

5y trước

Boleh ke sis? Mnum masa pantang ye?

Tandas duduk tapi tu pon menangis juga la sebab sembelit teruk..