Mual

Mual2, pening, tak selera makan walaupun lapar. Ada solution ke mommies? Takut la nak gi klinik mext week. Takut kena marah sebab berat turun. Sebab berat senang turun ?

10 Các câu trả lời

Makan buah sis.. Kalau Boleh minum susu, minum je.. Saya masa awal2 preggy memng alahan teruk sis.. Tak lalu makan and muntah terus.. Then saya makan buah jambu+tembikai susu sejuk2, lepastu air saya tukar jadi ribena mix berry(masam2 sedap tak rasa nak muntah) minum whitout sugar tau😁 lepastu masuk 4bulan dah okey sikit alahan saya minum susu farmfresh coklat dngn low fat.. Sis juga kalau boleh minum air masak ye,, jgn smpai kene kencing tK lawas atau kencing kotor.. Saya kene kencing tak lawas and air kurang dlm badan sebab alahan muntah2.. Then doc masukkan hospital 😣 tapi alhamdulilah sekrng dh okey tinggal tunggu hari je ni😁

Normal berat turun klau first trimester sbab alahan. Sy start ada alahan msa kandungan 6 weeks. P buka buku msa kandungan 8 weeks msa tu berat sy tinggal 41 kg. Berat seblum prgnant 44kg. Lps alahan hilang berat terus naik p 47 kg. Nurse xmarah pun sbab memang ada alahan cuba dia nasihat mcm mna sekli pun xda selera mkn tetap kena pska diri utk mkn demi baby.

Makan buah2 or sis kena cari makanan apa yang sis boleh telan.saya pun macam tu jugak masa trimester pertama sampai kena gastrik😅so nak elakkan kene gastrik kena la cari benda yang boleh dimakan walaupun lepas tu akan muntah balik.masa kene gastrik tu saya ada pergi klinik doc ada bagi ubat mual2 n pening.

Makan buah buahan, asalkan jangan perut kosong. Macam saya, masa 1st trimester bukan saja turun berat badan, malah kena gastrik. 😖 Sakit gastrik tu tak terkata. Jalan terbongkok2. Start tu, tak selera macam mana pun saya akan makan juga. At least, buahan buahan, biskut, susu

Saya mkn buah dgn yogurt drink masa anak 1st dulu, anak 2nd dia nk mkn pedas tk pedas tk lalu mual.

sy berat dri 56 turun 51 . .xkne marah pon, nurse pon paham klau alahan

trimester pertama rasanya no problem klau berat turun sebab alahan..

Sy sepanjang g klinik berat turun x pernah pun kena marah😅

4y trước

Kan selalu kena marah..kadang2 xfaham laa nape nurse nie nak marah2...pelik laa..

sma la sya pun mcm tu juga 😪,

Bykkn mkn buah sis

5y trước

Tima kasih 💕💕