Puree Kegemaran Anak Anda!

Hello Mommies! Dalam banyak-banyak puree, puree mana yang si kecil anda suka? Jom kongsi di ruangan komen!

Puree Kegemaran Anak Anda!
57 Các câu trả lời

x buat puri..buah bg fresh kat baby. potong kecil 2 inci masuk dlm fruit feeder, anak hisap2. utk sayur potong halus2 masukkan dlm bubur terus. masa 6 month pernah buat puri epal tp anak x suka, rasa lain kot sebab kena stim, last2 sy bg buah yg x perlu stim. smpai skrg anak 8 bulan x buat puri dah.

since my baby just turn 6 months old a week ago and he is a big eater like his mommy 😆 spinach is a big NO for him but he is a fan of avocado puree, pak choy, carrot and broccoli. Not to forget blueberry!

Mcm ank sy puree tuk mkn labu...pucuk manis tu pling feberet dia..mcm buah plak..dragon fruit.. singo pear..buah peach..tu dia sgt2 suke.. trmsuk buah pear biasa 😉✌

Dragon fruit, pear, grapes, avocado, all kind of fruits! tp masa 6 months je puree lpstu potong kecik je

1st kene ajar mkn bubur kosong dulu. No sugar no salt ☺️. Ckrg alhamdulillah, bg ape sume mkn je..

Tidak lama lagi baby sy msuk 6 bln, tidak sabar pula mau bagi rasa bubur nti, hrp smua ok 😄

Carrot.....puree saja xckup..dah 7bulan anak saya suka mkn bubur nasi carrot&ikan tenggeri

Puri buah. Kalo puri sayur kena masukkan sekali dlm bubur nasi baru anak suka makan.

Tomato.. Smpai skrg da besar pon anak2 suke makan tomato. Makan mcm apple 😂

Belum bagi lagi. 😂😁 Baru 4 bulan, taksabar nak bagi dia makan 😍😋