Kuning baby

Macam mana nak kurangkan kuning baby dah seminggu naik turun je .😭😭 sedih tgk kene amek darah ke

2 Các câu trả lời

Hi sis , first sekali sis jgn stress . kerapkan susu baby , 2 jam mcmtu . kalau baby tidur , kejut je . kadang tak sampai hati nak kejut , tapi doc ade ckp baby yg ade kuning dia suke tidur . kejut sis dan susukan . ni paling utama . sis stop dulu makanan panas , dulu sy stop jamu . kunyit , lada hitam , halia ,bawang putih mcmtu . pastu mintak suami pergi kedai cina cari mandian herba untuk kuning . In Shaa Allah turun , saya anak tiga2 kuning . tapi anak last sy lama , buat step atas tu . Alhamdulillah seminggu lebih je turun . Ikhtiar ye . jgn stress2 , dan take care sis 😊

3y trước

sama2 😊

Kalau sis search dekat apps ni memang banyak petua nak kurangkan cuma nasihat saya elakkan beri benda asing yg direct bagi baby. Mcm mknn/minuman selain susu. Kalau nak mandikan guna daun ke atau teh cina boleh tapi kalau penggunaan sekali nmpk kulit baby dh bagi reaksi tolong hentikan ya takut melarat. Tak salah nak ikhtiar benda lain selain beri susu dgn kerap, kurangkan baby pakai baju & jgn pakai lampu kuning. Okay puan.

3y trước

tq sis .. sye try iktiar