bayi kuning

Any tips utk kurangkan kuning bayi..sedih tgk baby asyik diambil drah huhu

16 Các câu trả lời

lau ikut petua org dl2... dorg akn mndikan bby 2 dgn syr kundur.. bg mnum bby 2 susu kambing (higoat)... dl bby sy pn kena kuning hmpr nk tukar darah tp syukur bby sy ok sblm tmph y dberikn... jgn sskali jemur bby 2 xbgs doc n nurse pn xsyorkan..

kerap susukan baby.....ank saya stiap kali pegi check 2++...lepas tu 1jam sekali, susukan baby....malam, saya kejutkan baby 2jam sekali....elakkan makanan yang berempah...Alhamdulillah, bacaan lepas th menurun...

Kerap mnyusu...mandikn baby dgn mandian youbaby N pakai krim youbaby.. Hr tu sy ada jumpa tukang urut pantang dia ckp dia mandikan bby dgn daun pandan utk hilang kuning bby...(yang ni sy xpasti sbb xpernah ada pgalaman)

Kerapkan menyusu mommy...tp sy dlu ad yg sruh bagi baby formula utk turunkan kuning baby...alhamdulillah dgn ank sy menjadi, sbb myb susu bdn sy yg bgi kuning baby pyh nk trun...tp sy still bf my baby..

Kerap nyusukan bby.. Klaw rse xbnyaj susu bgi fomule je. Bia dye mmbuang bnyak.. Kuning turun dri die mmbuang taw.. Xyah bgi ape2 bnde yg xelok untuk bby..sbb fie usus kcik sgt

Susu ibu bg penuh... bg minum air sengkuang yg di sagat slps keluar dr hospital...sy xde bg susu kambing pun....sy dah 2 mmggu berpantang..alhamdulillah anak x sangkut kuning... cubala sis

jgn ambik jamu lg, halia, lada hitam, bawang putih jgn mkn buat masa ni. kerapkan susu ibu. pegi dekat sensei cina beli ubat mandi tuk turunkan kuning baby

Kci minum susu kambing beli d famasi sis karihome nama diaa bnyak akan turun tu kuning Anak sy bru2 ni kena juga dri 199 turun 88 4 kli cek..

jangan bagi baby tdr trus .kerapkan bagi susu badan. bila tdr bangun kan bagi dia susu .biar kluar peluh .. #tipsmakmertua

Kerapkan menyusu baby.jangan bagi baby mnum/mkan apa .hanya susu je.ibu jangan makan bnda panas2 cm halia,lada