Zincofer

Lps mkn zincofer, kepala dh berpusing dan loya2x..spe ada pengalaman gini? Knp ye? Doktor kk suruh mkn ni.. ??

31 Các câu trả lời

sy pn sama..bila mkn kepala pening dan liya..bila xmkn xda pulak loya atau pening..ubat tu tok tambah darah..nak atau tak kna makn gak..😅

Sy same jugak. Mcm zincofer muntah2 sbb bau hanyir.. pastu nurse pesan kalau zincofer xleh makan kene beli sndri obimin kt farmasi

Sebelum telan zincofer, makan dlu sis.... Baru X rsa pening or muntah... Sya kna mkan 2 bji satu hri... Sbab drh low sngat

Saya pon sama. Stiap kali makan ubat ni msti kepala pusing then muntah. Kdg rasa mcm nak skip je mkn, tp bahaya pulak 😅

Saya...tahan 3 hari. Sampai MC la keje sebab pening2 n muntah2. Last2 tukar Obimin. Alhamdulillah baru2 ni f/up HB ok.

Sama.. Zincofer tekak xboleh terima terus muntah.. Better makan ubat iberet folic. Beli farmasi ja..hb pun oke

Sy pun macam tu juga. Lama kelamaan sy makan balik2 muntah asal minum mesti muntah last2 sy stop. Nda mau suda

5y trước

Ooo..mcm tu..sy 30/9 bru ni bru dpt zincofer tu..tpi ok la blh mkn..syukur😁

Cuba mintak ubat tambah darah lain. Yg 4 serangkai tu pun okay. Tapi Zincofer mmg baek lh. Hb cantik.

Samalah sekarang. Sy rasa mau stop jugak mkn ubt tuu. Pening muntah bila mkn ubt tu.

Saya makan pon pening juga.... Saya layan pening tu smpai 8 bln saya tahan... 😁😁