Pening kepala lps mkn zincofer?

hye mommies,sye je ke yang lps mkn zincofer trus pening kepala? Sbb ape eh? Sye try mintk ubat lain tpi nurse kata itu je yg ade kt kk tu so nak xnk kne telan jela tpi mmg pening sgt ii lps mkn ubat tu...ade tak yg alami bende yg sme?

18 Các câu trả lời

saya pun pening & muntah2.. esok dtg kk jmpa doctor, doctor tukar ubat terus.. zincofer paling kuat ironnya, so ramai yg tk bole tahan dgn bau & kesan dia.. tk sepatutnya nurse suruh telan je, sbb biasanya kita tk mampu nk telan, so mcm man nk makan dgn betul.. better sis cuba rujuk doc, kalau mmg tk ada iron supply jenis lain, doc akan mnta kita beli kat luar sndiri..

sama dengan saya. makan zincofer pening sangat dan jadi rasa mual. 3 hari berturut jadi mcm tu, terus pergi kk nurse tukar ke iberet baru okay. sampai la sekarang ni kandungan dh nak masuk 33 minggu Alhamdulillah okay dengan iberet. hb pon okay je. boleh mintak dekat kk lain sis. atau beli kat farmasi luar pon boleh. boleh try iberet atau maltofer.

1y trước

awal2 pregnant hb 13. lepas tu bila baby makin besar hb makin drop sampai 11. so makan iberet sekarang ni maintain je 11.5 ++.

sy pun pening dan muntah lepas makan zincofer ubat dari kk. lepas tu nurse kk sarankan beli ubat dekat luar, sy beli ubat iberet, yg warna merah tu. alhamdulillah hb sy okay, dan tak muntah. sy makan setiap malam

saya ambik zincofer lepas 2jam makan, maksudnya lepas makan tu kita biarkan perut kita jangan ambik pape makanan baru telan zinc baru ok. awal2 ikut nurse Suh telan masa bangun pg memang muntah saya lepas tu

Saya pun sama mcm sis mule2 makan . lepas 2 jam makan terus ambil zincofer , muntah teruk pening kepala . Then sy tukar saya ambil sebelum tido malam , alhamdulilahh ok tak pening tak ape dah

sama. sy rasa pening nak dekat2 after 1 hour++ consume zincofer. sy consume 2hrs after meal, then 1 hour after tu sy isi perut makan roti ke biskut ke.. yang ringan2 untuk elak pening

sama lah sis. tp sy ubah waktu mkn ubat. sebelum ni mkn time bangun pagi. skrg mkn sebelum tidur n perut kosong. tiada pening atau rasa mual. hb pun cantikkk 😊

sy telan je zincofer tu wlupun kdg buat sy rasa pening. mls nak tukar yg lain sbb zincofer buat hb sy maintain. bacaan 13 keatas. skrg da genap 38w.

Kalau saya, saya akan telan zincofer betul2 sebelum nak tidur malam sis. Kalau contoh saya tak terus tido sebab ralit main phone memang akan pening.

sy beli kt farmasi obimin..mmg tak tahan makan zincofer . mkn terus badan rasa mngigil dan kne muntah . klu tak perot rasa penuh angin