kalau ubat kk bagi zincofer hbis ..blh ke mkn asid folic.lupa bgtau doktor ubat hbis.trimster ke2

17 Các câu trả lời

asenye zincofer ni..smua ubat dlm tu. 4 dlm 1 kata pharmacy hrtu. so bila mkn ni. xyah ambk acid folic lg. sbb dah skali dlm tu..sy pn tgh mkn yg ni skrg...trimester ke2 sbb bru2 ni bacaan darah sy rendah. mkn ni bru dia naik..

3y trước

naik sis...sblm doc bg zincofer ni sy hb sy rndah...bacaan cuma 114..skali dah mkn ni dlm smggu. .ambk drh smula .dah naik 314..alhamdulillah...t smbl2 tu..kwn pesan jg. bykkan mnum susu..x kisah susu ape. jnji susu...susu goodday tu pn ok jg .pastu mkn jambu batu..gan mnum air oren..sy amalkan itu jg..spjg smggu tu. .sbb ms tu alahan sy truk..xnk mkn nasi sgt dgn syur..daging smua xnk mkn...😅😅

saya biasa makan zincofer tp tuari g minta sbb habis KK yg biasa sy pergi katanya habis stok ..so dia bagi yg 4 jenis tu ..ayooo rasa nak muntah jk ..farmasi ada X jual zincofer ??

3y trước

ok tq

boleh je..tapi folic acid more focus on trimester 1. utk trimester 2 better makan vitamin lain. mcm iberet / obimin

Yes boleh g KK amek atau g farmasi n tny pharmacist situ utk suggest. Sy haritu beli obimin masa zincofer habis.

Dlm zincofer ni ada acid folic+iron+vitamin. Dah habis ni boleh pegi KK bagitau nak ambil ubat dah habis.

Sy pulak asid folic xleh telan sbb bau kuat..klu sis blh mkn zincofer n asid folic lg bgus kot sbb hb naik..

3y trước

sama sama..

Bukan kena makan dua2 ke? Kalau saya lupa minta dari KK selalunya saya g farmasi beli sendiri. 😁

Boleh . Asid folic tu vitamin untuk baby .

Kalau habis boleh mintak dekat kk 😃

sis makan zincofer ni..hb naik elok x