Zincofer

Lps mkn zincofer, kepala dh berpusing dan loya2x..spe ada pengalaman gini? Knp ye? Doktor kk suruh mkn ni.. ??

31 Các câu trả lời

Kalau tak boleh makan, bagitau doktor or nurse. Diorang akan bagi ubat lain. Macam saya makan zincofer muntah balik. Nurse tukarkan iberet. Minum dengan jus buah. Tp kadang2 still rasa pening tapi tak seteruk zincofer. Lain orang lain penerimaan ubat. Yg penting bagitau nurse kalau tak boleh makan ubat tu utk make sure baby dapat nutrisi yg cukup

X boleh nak terima la tue..sy sama ambil je terus muntah, bukan set dalam otak..tapi memang tekak rasa hanyir sangat2.g beli iberet, makan sehari 2 biji sebelum tidur..terus hb naik balik, pas g check klinik baru dr suh ambil iberet di klinik je..kalau tak kena beli sebiji rm1 😅

Kalau sis x boleh makan,sis leh tukar vitamin lain..kne bgtau nurse dan doktor le..sy mkn zincofer 2 jam selepas mkn sebelum tido..sy makan vitamin dgn jus oren..so far ok la..xde la selalu muntah.tp kdg2 ade gak la sy muntah dan rs pedih ulu hati..

Masa ank 1st dulu pape ubat kk pn xleh telan. Misi plak suruh mkn wktu pagi.. Utk y kali ni..misi lain suruh mkn sblm nk tido. Telan plak dgn air suam, perah sebiji limau kasturi. Kurang bau ubat dlm tekak. Pastu terus masuk tido.

sy makan je muntah..... hb da cantik.. tp berat badan asyik dkt 7kg sbb x lalu makan da.. bila doc tukar ubat obimin.. da oke da bab makan.. tp hb plak low .. xtau da nk mcm da 😭 ni kalau hb low lg.. nk tukar iberet plak #28week

5y trước

sebab berat turun aritu.. skrg hb pulak turun... .da mx tukar iberet doc kata check up skli lg.. baru dia tukar kalau hbs bwah 11

Telan mlm momy sblm nk tido..biasa mual akn dtg jgk..momy kunyah biskut cpt2..lps tu, tido..hihi..alhamdulillah, sy skrg slmt lg dr muntah blek..haha..tp sy klau xtelan zincofer, dia jadi sakit gigi pening kepala..

Sy . Sempat makan 4 biji je. Stiap kali lps mkn mesti kepala jd pening pastu loya2. Sy bgtau kt nurse, nurse sruh tukar ubat lain. Sy mkn ubat yg 4 jenis tu. Alhamdulillah okey xde pening xde loya

Saya! Siap pernah muntah balik zincofer tu 🤭 What i can say is sebelum makan zincofer make sure makan dulu, and ada kawan pesan makan sebelum tidur supaya tak rasa loya & mual tu..

sama.. so sy akan amalkan makan 2 jam selepas ambil makanan berat. biasa makan waktu malam srbelum tdur. dalam pkul 8 pastikan dh makan malam. then tggu 2 jam. terus makan ubat

Kalau sya dr bagi zincofer sebab ubat lain tak sesuai sebab Sya darah O- jadi ubat lain terhad takut anemia hehheehhe zincofer pun still hb low juga kalau utk diri sya 😁