Baby 18hari Kuning Tsb191

Hai semua anak sy kuning dan full bf... Ada apa2 tip or petua utk turunkan kuning? Ada yg suggest suruh sy yg minum susu kambing... Susu kambing brand apa paling sesuai bagi ibu minum utk turunkan kuning baby? Please xsanggup tgk baby kene ambil darah kiri kanan tangan....

22 Các câu trả lời

Klau ank kunig susah turun baik jngan full bf kene cmpur dengan fm.. sy ank dh 3 buat cmni baru kunig turun,susu ibu mmag y trbaik tp ade sesetegah kes susu ibu x ckup buat bb kenyag jd kunig susah turun. Try lah InSyaAllah bkesan,sy drah O+ sememag brisiko kunig.. lepas bb sihat boleh teruskn bf..

Dah 18 hr kira long jaundice nie.. BF kena selalu dan stop dulu apa2 jamu atau mkn benda yg panas. Susu kambing saya x pernah cuba kalau susu formula rasanya blh. Sbb ada kwn share yg anak dia campur minum susu formula then jaundice drop. Its depend jgaklah. So good luck yer mummy..

Anak saya yg pertama pun cm ni sis smpai saya sendri x tau nak buat apa... Last2 adik saya p cari susu kambing... Susu kambing asli yg baru d perah... Masak dlu bagi baby minum sikit sisa nya saya minum dan susu kan baby... Syukur esok nya turun... Trus boleh pulang....

Bf baby frequently.kejutkan baby kalau die tedo, sbb baby jaundice mmg nak tedo je.. Ibu boleh try minum susu kambing, anggur hitam. Ibu aje bukan baby. Kalau ade makan herb or jamu etc: lada hitam....stop dulu. Tunggu jaundice free baru consume. Good luck mommy.

4y trước

As long as u boleh tolerate dgn rasa n bau die, should be ok sbb ade org x boleh telan sbb hamis... Beli paket kecik2 la.. Sbb kalau x boleh consume x le terbuang je....

Sy aritu ms ank kuning sy mndykan bby dgn perahan lemon... Ambil sbjik lemon dibelah kpd 2.. perahkan dlm air mandian bby...bt pg dn ptg Insyaallah...bacaan kuning turun dgn selamat...

Bby berak kencing kerap tak ? Bby sy dulu, sy bgi air perahan dri anggur merah.. Bby berak ..nnti die lapar ..susu..berak ..susu..tp jgn bgi byk2 dan kerap... takut cirit2 pulak..agak2 ye mama..

Klau ank sy dua2 kuning teruk .. pstu klau buat Cara kapong bagi air kelapa la mndi air itu ini. . bgi aggur hitam segala mcm ...jdi mkn naek. . last. Msti msok wod 2/3 hri pstu ok.

baby sy baru 16 hari ..hari 3 ade kuning 125 hari ke4 155 hari ke5 turun 105 sy bagi susu badan kerap... 1 jam 2 kali bagi susu.. sy x tdo mlm pn xpe .. janji anak sihat ..

Sye amalkan minum air ribena sis..3hari je baby kne kuning... walaupun 119 still ade kuning tapi doc xnmpk kuning kat muka...cubelah mne tau berkesan kat sis...

Sy byk susukan bby je.. Cuma pernh mandikan dgn air daun kucai,turun sikit je.. Pernh jgk try mndi air sirap..tp xsesuai dgn bby..xturun pun kuning..😂..