Baby 18hari Kuning Tsb191

Hai semua anak sy kuning dan full bf... Ada apa2 tip or petua utk turunkan kuning? Ada yg suggest suruh sy yg minum susu kambing... Susu kambing brand apa paling sesuai bagi ibu minum utk turunkan kuning baby? Please xsanggup tgk baby kene ambil darah kiri kanan tangan....

22 Các câu trả lời

Masa baby saya kuning, saya bagi anak minum susu kambing brand karihome. Cari dekat farmasi. Yg penting anak kena kerap bagi susu biar dia banyak membuang.

Try mandi kn baby dngn air teh boh yg serbuk ☺️ baby sy tuh hari trus turun mendadak 😅 sma jngn kerap bagi baby tidur , kena kejut2 kn dy ☺️

Kena pastikan dia berak² dan terkencing² baru kuning lekas turun.. Kerapkan menyusu. Klu tdo, stiap 2jam gerK baby utk menyusu.

Saya mandikan anak sy guna sirap..14 hri kuning drop 77..Alhamdulillah tak payah ulang alik klinik

Kerapkan susu je. Malam kejut baby untuk menyusu every 2hours

Kerapkn nyusu je sis..byk dye berak kncing..cpt la kuning turun

Kerapkan menyusu. Kalau boleh topup dgn susu formula jugak.

4y trước

Betul..sy pun amalkan mcm nie je

Sy bgi anggur hijau sis..alhamdulillah ok

Boleh bagi mandi dengan air cap badak..

Pnah cuba ni.kuning terus turun..