Demam KUNING

Hi MOMMY tolong , Betul ke susu kambing boleh turunkan kuning baby ? Susu kambing yang macam mana ? Ibu yang minum ke atau baby yang minum ? Baby saya dah 14 hari masih kuning ??

12 Các câu trả lời

bby fully bf ke..? kalau fully bf, ibu jaga la pemakanan.. buat tips itu ini tapi x jaga x boleh juga.. bby kuning memang rajin tidor sbb penat.. kejut bby setiap sejam.. feed 30ml.. kalau bby x bgn, susah nk masok kn nipple, pam susu klua then feed pakai botol.. sblm feed, tukar pampers lap mata bby dgn air.. msok puting botol dlm mulut bby then usik2 pipi dye.. normally bby akn isap walau pn dye tidor.. 1 jam 30ml.. 2 jam 60ml.. jgn letak bby tempat gelap2.. bedung tu semua nnti dulu.. biar bby free.. in sha allah.. cuba la...

Selama baby kuning, cuba petua ni, jgn mkan halia atau lada hitam sbb akan cepat naik kuning baby..pastu susu kambing tu awk minum, nanti susu ibu akan salurkan khasiat ke anak.. InsyaAllah..ada ari tu masa sy Kat NICU, ank cina tu smp nak tukar darah sbb kuning dia tggi sgt, sy bg petua tu, alhamdulillah, cepat turun..cuba la..kerap bg baby susu..

Baby sy prolonged jaundis. Mmg xikut petua yg bagi baby makan, sebab doc dah pesan usus baby x matang nak terima selain susu. Jadi, kerapkan bagi baby susu shj sbb nk bolehkan dia berak banyak2 utk hilangkan kuning. Sy dulu sy yg minum susu kambing bkn baby. Minum je apa2 susu kambing. Kalau dpt yg fresh lg baik.

4y trước

Lazz ye tq sis...

Sy haritu smpai habis pantang baby masih kuning mcm2 cara sy buat last2 sy beli susu kambing tp saya yg minum bukan baby dan beli mandian herba kat kedai Cina mmg berkesan trs turun dr 209 ke 156 dan 156 ke 48 ✌🏻

4y trước

Brand ape sis minum

Anak saya prolonged , hari ke 34 masih tk mengikuti bacaan yg dia nak . Kuat kan menyusu badan je jgn bagi benda lain . Asal tiap kali checkup ada turun . Jgn risau itu normal saja .

selain kerap susu kan bby..sy sapu kan baby dengan bedak sejuk yg dicampur kan dengan air cap badak..air yang tuk sejukkan badan tu..kuning bby pon cpt hilang..

susu karihome sis,insyaAllah baby sy hri tu lbih 10hri kuning msi atas 200 lpas bg susu karihome turun mendadak ke 120

2y trước

susu karihome yg mana tu ya?

Byknn menyusu bdn je. Inshallah nnti najis baby akn kluar skli ngn kuning tu.. Sllukn kjut bby utk bf.

Mandikan dgn air rebusan daun belimbing buluh. Inshaa allah turun kuning baby nnti.😘

saya minum hi-goat dan kasi bf baby. alhamdullilah turun bacaan kuning baby