bedong

Bund bocil ku umur 3bln.tpi klo mau tidur harus bedong dulu...kadang kasihan panas 2 minta bedong...kek mna ya biar dia lupa sama bedong ny

48 Các câu trả lời

anak sya pernah gitu bun.. nangis seharian sampe pusing sya. udah ganti pampers segala macam masih nangis/rewel.. cuma 1 yg g saya lakuin, yaitu bedong. pas saya bedong anteng bun mungkin krna nyaman n hangat x y.. bedong ny sya pakein longgar aja bun. sekitar 3hri dipakein bedong, sya ganti pakai selimut aja bun. jdi guling ny saya ganjel disamping kiri kanan jd kan hangat kyak dibedong. trus g pernah gitu lg bun.

4y trước

Iy,, suka kasihan klo lgi cuaca panas bun

Dlu anakku dari awal ampe 40lebih kl bedong paling cuma mandi pagi dan sore dnk Sampaiy siang anaky pipis udh di lepas Trs anaky juga ngk betahhan kl di bedong 😂 Kl mandi sore aja paling tahan 3 apa 4 jam Kadang juga ampe lepas sendiri 😅😂😂 Dan setelah menginjak sebelum 2 bln udh ngk pake bedong

anku jg sm umur 3 bulan kl mw tdr kdg dbedong wlwpn siang kl gdbdong pst kegetsn kebangun tdr nya kasian tp skg kl siang kl mw tdr gk dbdong bun aku tdrin dl pk slndang trs aku nya jg ikuran tdr tp posisi dlndg msih nyangkut kl mlm bedong nya gk trllu knceng padu buat nutupin tgn j biar gk kmn mn kl kgt

Anakku jg gtu Bun, klo gak dibedong mlh gaj bs tdur ...ky gak pulas, itu berlangsung sampai umur 5 bulanan, tapi mlm hari aja... Alhamdulillah stlh 5 bln lebih tdr mlmnya udah enak... N bedongnya jgn kencang" bund, sekiranya aja...Krn anakku itu dlu yg ptg awal tdr aja, pas tdr kebuka y gpp

sama kyk anak nya kk aku bun. gt juga.. tp lama2 dia mau tdr gkndi bedong kok bun.. awal2 bedong ny di longgarin pas dia tdr. nah giliran anakku dr 2 minggu nangis kejer kalo di bedong 😢 jd bedong ny kaki doang . skrg masih 35hr gk mau di bedong lg 😵

di biasakan ga di bedong bun.. anak saya dulu waktu umurnya hampir sebulan udh saya biasain tidur ga dibedong.. yaa walopun kaget2an tapi memang harus dibiasakan.. kasian udh 3bulan begitu masih di bedong :(( kan dia jadi ga bebas bun geraknya :((

4y trước

😣😣iy ke mana ini lgi shering... 1/1 di coba pendpat bunda2 semua. Semoga mau klo tidur gk bedong'n lgi. Tpi klo lgi main alhamdulillah ceria bund. 😊

sama Bun dulu anak saya pas NB cuma beberapa hari aja dibedong , nangis kalo dibedong terus usia 2 bulan hampir 3 bulan tidurnya gak nyenyak , saya coba bedong eh anteng banget , yaudah sekarang kalo tidur saya bedong

coba kalo tidur ganti dipeluk atau pakek selimut anak ak dari dia lahir smpai usia 1 bulan gg suka dibedong bun kalopun dibedong pasti sebentar sukanya yg dingin² bun maklum maknya ank gunung bpknya ank kota

Ankku belom seBulan malah uda gamau du bedong. Bgus dong klo masi mau di bedong biar ga kaget2 wktu tdr. Dan jgn trlalu ketat bedongnya bun. Baju dalamnya pke yg adem jgn tngan2 pnjang jdi ga gerah si adek.

4y trước

Iy bun

nanti juga ilang sendiri kok bun kebiasaan bedongnya, gk tau kenapa anak sy dl juga gitu.. udh gede msh minta bedong, kalo gk bedong g bisa tidur nangis mulu.. serasa dipeluk kali ya kalo dibedong gitu

4y trước

😁😁😁