nama kat sijil beranak

Hi betulke kalau dlm sijil nikah x smpai 6 bulan tapi baby dh lahir x boleh ber bin atau binti nama ayahnye ?

6 Các câu trả lời

Betul x boleh. Sb ada jg kawan sya cmni. Kena cek tarikh nikah n baby lahir. Cukup 6 bulan, boleh dah guna nama husband. Tp berbalik kepada agama, kandungan dah ada sblm ada ikatan sah, nasab anak mmg dah xda kat lelaki tu. Boleh cek kat laman web mufti ya..

Dorg akan check sijil nikah dan baby. Kalau nikah 6 bulan. Baby lahir 5 bulan. Tak cukup bulan. Rasanya boleh letak nampak ayah. Tapi kalau sebaliknya. Mmg tak boleh letak nama ayah dia. Ni ustaz ceramah masa sy kursus kahwin haritu.

Boleh pilih nama 99 nama Allah sis.. Dh xde pilihan Abdullah lg... Dn Bin kan lg... Sebab yee pejabat agama.. Dh pertimbangkan isu ini....kwn sy Ada mslh mcm nii.. Alhamdulilah settle je... So sm Jee x perlu risau

kalau baby tu dah wujud before mommy daddy nikah memang kene bin/bintikan abdullah. ni ustazah saya yg beri penerangan ye.

Kalau daftar nikah masa pregnant 3 bulan ++ memang kena bin/ binti kan Abdullah juga sis

Kalau anak luar nikah tak boleh