Bin/Binti Anak Luar Nikah

Hai semua.. boleh ke kalau tak letak bin/binti anak ? Anak sya luar nikah . Dalam surat beranak dia tkde bin/binti , so boleh tak kalau tak letak ?

10 Các câu trả lời

Anak saya bukan anak luar nikah tapi islam. Kami x letak bin sebab letak nama keluarga ayah dia yg cina. Sebagai contoh: ali hakim lee. Boleh je x letak bin/binti. Tapi utk anak luar nikah saya x pasti.

letaklah bin/binti blh pilih dr 99 nama Allah.kalau boleh elakkan Abdullah sbb nmpk sgt. nanti masa sekolah takut ada mulut² yg celupar ejek ank

Saya nak tanye , jika saya dah kawin dengan lelaki yang sama ..walaupon sedang mengandung boleh ke bin/binte kan nama anak dengan nama suami saye

7mo trước

Faham , thank you

tak silap saya boleh. tapi better confirm-kan dengan ustaz yg lebih arif. maybe boleh refer di majlis agama negeri, atau tanya di JPN

Kat surat beranak boleh je x letak wlpn anak sah taraf. Ramai je yg kawin campur tak letak tp letak nama keluarga lelaki. JPN ok je

boleh je..sbb ank sye mmg xde binti pon..sbb nty bila dh besar dia wali hakim

bole jee sye punye ank pon x ltk bin/binti jpn pon kata okey je

Boleh. Nak lagi kepastian awak rujuk dengan JPN tau

Anak buah saya di bin dengan nama Abdullah

boleh sebelum kandungan 3 or 4 bulan mcmtu