Anak Tak Sah Taraf

Assalamualaikum mommies semua. Maaf, saya nak minta pendapat & bertanya sedikit mengenai sijil lahir anak kelak. Sekarang saya 34 minggu +, belum berkahwin atas sebab memerlukan perintah makhamah bagi pihak lelaki (poligami). Saya tengok banyak sekarang orang letak nama anak tanpa berbin atau bintikan sesiapa. So nak minta pendapat, kalau anak perempuan, better letak nama² Allah / Abdullah atau tak perlu di bin/binti kan apa² ya? And, andai dah nikah kelak, boleh ke sijil lahir anak tu letak nama bapa biologi tu kemudian hari? Thank you in advanced. Semoga dipermudahkan urusan mommies semua.

7 Các câu trả lời

anak tak sah taraf tiada istilah bapa kandung walaupon kita tau siapa bapa dia. kalau sis kawin dengan "bapa" kepada anak tu, anak tetap tak sah taraf smpai bila2 dan tak kan boleh dibin/bintikan kepada "bapa kandung". kalau skrg masih boleh, saya xpasti, boleh dibin/bintikan abdullah. "bapa" tu tiada apa2 hak kpd anak, mcm tu juga anak.

2y trước

Ye kena ade penjaga..kalau sis sudah berkahwin husband boleh ambil..kalau belum memang kena ada penjaga

yg saya tau kena letak nama2 allah & xboleh ditukar blk. tolong jgn buang baby tu. klu rasa xmahukan baby tu blh call/wasap sy kak Ani 018-2274866. insylh sy xkan pisahkan hubungan ibu & ank & ada saguhati utk ibu itu. sy tanggung kos rawatan semua. sy sedih baby sy mninggal taun lepas.

klu anak Tak sah taraf mn blh tkr p nm c bapa ..kna Binti/bin Abdullah atau nm2 allah ..aurat c anak pun bkn muhrim skiranya ank tu ppuan n c bapa kndg Tak blh jdi wali klu nk khwin kan nnt .

Binti abdullah atau 99 nama Allah je .

anak di binti/bin Abdullah shja .

sedih pulak saya baca

2y trước

knp sis sedih?