Confius All 🥺🥺

Assalamualikum semua nak tanya.. saya dah test prengnant double check dua kali postive tapi clearblue nie selepas dua hari dia hilang tulisan dan harini saya nak double confirm dekat klinik kerajaan tapi staff dia cakap comfin puan prengnant so boleh buat buku terus.. dan saya was was saya terus pergi klinik swasta.. dia scan tak nampak lagi baru 6 minggu 3 hari.. adakah clearblue nie memang dua hari dia hilang tulisan or macam mana ye.. sebab saya tak tahu cara dia dan tak pandai.. saya first time nak dapat baby 😊😊 terima kasih semua.. #firstmom #bantusharing #firstbaby #pleasehelp

Confius All 🥺🥺
17 Các câu trả lời

lain klinik lain kot caranya.. mcm sy dulu, sampai kk ckp nk buka buku, misi suh repeat urine test.. dh clear result bru masuk buka buku pink. tp msa tu pon dah 11w pun.. test kat umah 3x gak.. clearblue ni setahu sy tahan sehari je la.. lps tu hilang

2y trước

Yela.. ok ok tq info

Clear blue tu pakai btry sis sbb tu lah..sy masa guna tu dia kluar 3 pregnant..mksdnya dah 3minggu ke atas..bila kira mmg btl dah 5w..tp sy cek dua alat,mcm sis tu lah..lpas tu sy scan masa 9w dkt2 10w..10w tu sy trus buka buku pink..

2y trước

Ye saya test dua alat tu sebab nak double comfin..

Masa saya check upt, keluar double line, terus google pregnancy due calculator utk tgk dh brapa weeks. Msuk 6weeks trus booking buku pink. Nurse check urine utk confirmkan. Msa tu bru nampak mcm egg yolk. Msuk 8weeks dh clear nmpk baby

2y trước

Oh.. ye klinik swasta cakap 15/9 scan lagi.. doakan saya & baby ye puan

cl memang lah macam tu puan , dia akan hilang sendiri yang penting puan dah tau .. macam saya setiap kali pregnant rezeki dapat buka buku terus hehe , memang kalau 6minggu tu awal masih tak nampak ..

2y trước

iyaa puan , memang tak nampak lagi .. selalunya kalau nak nampak pun 10w keatas , saya hari tu 14w baru nampak ..

nak tanya sis terus dapat ka buku pink tuu? sy dh masuk 6 week ikut dlm apps tp belum buka buku lg. sy confius nk bagi tunjuk gambar scan atau upt je ke

2y trước

Oh.. ok terima kasih sis

clear blue digital tu mmg bertahan 24jam sahaja .. lepas tu dia memang akan hilang 😅 kalau dah keluar pregnant tu, mmg sah la pregnant. dont worry

2y trước

Hihi.. saya xtahu sebab tu tanya.. alhamdulillah 8 tahun menanti puan.. doakan saya & baby ye..

sis tggu 8 mggu lepas tu repeat kt klinik swasta kalau dah nampka kantung and jantung baby .sis dah boleh buka buku pink.

2y trước

Oh i see.. terima kasih info.. hihi saya tak tahu

Clearblue ni memang kalau hbis baterinya, hilang la tulisan tu. Kirenya, kalau check harini, esok dah hilang. Haa gitu 😊

2y trước

oh ok sis.. terima kasih info

kalau dh positif mmg positif tu sis. clear blue jrg salah. skrg mmg xnmpak lagi baru je 6 minggu

2y trước

oh i see.. terima kasih tahu.. saya tak tahu.. hihi

hi sis. clearblue mmg tahan 24jam shj, then akan hilang. tapi biasanya result yg keluar mmg tepat☺️

2y trước

sama2 sis☺️