Mimpi mengandung

Assalamualaikum, saya nak tanya ada tak ibu ibu kat dalam ni dapat petanda mengandung daripada mimpi? Boleh shareee mimpi apa ? ☺️

46 Các câu trả lời

Saya slama ni dikenali sebagai ibu kpd 1anak. 1st baby(boy) sy tu lahir tahun 2012. Jadi umur dia skrg ni 8thn. Sana sini bila jumpa org yg mengenali sy..diorg pasti cakap "tambah la anak lg..bila nk tambah lg." Ada yg kata sy xkan dpt anak lg... Ada yg kata anak lelaki sy tu anak tunggal..takkan ada adik lagi. Mcm anak rusa. "Xkn da anak lagi mrk dua..tu sj anak mrk dua" Mulut jahanam kata begitu. Ikut sedap mulut diorg jk berkata seperti itu...termasuk la sorg yg terdekat..yg sgt sy inginkan dorongan, doa & kata semangat buat sy & suami. How sad! Diorang xtau betapa sy menginginkan kehadiran baby baru dalam hidup kmi. Saya sangat bersyukur pd fmly sy..yg xputus2 bg dorongan,doa & kata2 semangat utk sy. Walau apa pun yg org cakap soal zuriat/kesuburan sy, sy xpernah putus usaha. Saya percaya pada janji Tuhan. Bagi saya, janji Tuhan itu Pasti & Pasti Indah akhirnya... Thn ini (2020) pd bulan Jun or Julai..saya telah bermimpi yg sy mengandung & melahirkan seorg anak perempuan pd bulan May. Bila bgn dri tidur, buka mata jak sy terus cakap "Ddy..bln 5 nanti mmy branak baby girl" kpd suami sy yg tgh baring main hp di sebelah sy. Terus sy fikir & ckap dgn husband..eh..bln 5 kan dh limpas. Maknanya bln 5 thn dpn la kan. Begitu la perbualan kmi. Kakak sy pun mimpi sy ngandung jgk. Ada jugak la sy mimpi kakak sy ngandung. Tp dia pn belum da lgi..ank ppuan pertama dia dh 7thn(kecik setahun dr anak lelaki sy). Dia xprnh pn amal family planning yg mkn ubat or suntik depo mcm sy. Sy 3thn guna perancang...suntik depo lps tu mkn ubt. Sbb sy Czer waktu lahirkn ank lelaki sy tu. Doktor sy ckp jgn ngandung dlm 3thn lps ank sy tu lahir sbb risiko sgt. So sy takut sgt la. Jadi 3thn tu jugak sy guna perancang. Sbb tula tempoh TTC sy tu 5thn..bknnya 8thn. Selepas sy mimpi branak baby girl tu klu xsilap..husband pn mimpi gak. Mimpi sy ngandung tp xda sapa2 yg tau..p berak kt tandas tb2 kuar baby..mak dia & mak sy ketwa2. Haaa..begitula mimpi versi husband sy.... Pada 22/08/20, sy ke klinik Women Specialist sbb sy mmg sll da jangkitan fungus (xteruk sgt la). Keputihan yg gtl2. Sbb terlalu mkn seafood. Doktor tu trs bg sy Clomid utk rwat kesuburan. Tapi sy kena rawat jangkitan kulat tu dulu. Selepas tu 2gu period dtg untuk bln 9 bru sy boleh start mkn ubat subur tu. Tapi 2gu² period datang bln 9 tu..xdtg². Tp sy xda fikir apa2 pun sbb sy ni mmg dtg bln xteratur pun. Dtg bln sy mmg lgsg xdpt jangka bila akan tiba.. Ada masa tu 3bln xperiod..tp bila check, xngandung pn. Sll kecewa jk bila tgk result upt dr lab. Jdi bila period xdtg bln 9 tu..sy xfikir kesitu. Sbb dh biasa dh ngn period xtentu2 ni. Pd 21/09 sy bgn 5am sbb ank sklh..sy tb2 trs nk check upt(kt rmh da melambak upt kit 🤭). Lps tu kuar 2garis samar2. 3hri berturut2 sy check 🤭🤭 sbb msih rsa xpercaya. Ptg 23/09 sy p KKIA..bw results upt sy tu..tny nurse sna. Itu positif ka? (msih xpercaya). Diorg kata yes..it is positive. Lps tu diorg srh upt kt lab lg. Bila kuar result tu..for the 1st time sy sgt happy tgk result dr lab sy. Setelah sekian lama nantikan result itu. Sy p KKIA ptg tu tanpa pengetahuan husband. Sbb plan nk bt kejutan pn birthday dia pd 01/10. Memandangkan dh lewat jd xsempat diorg nak daftar kehamilan sy..so diorg srh dtg KKIA lg esok pg 24/09. Tpi kejutan sy tu ternyata xterjadi sbb pd 24/09 tu doktor kt KKIA xjumpa baby sy..diorg kata kemungkinan ectopic pregnancy 😢. So sy terpaksa bgtau husband sbb i need his support a lot..& dia perlu bw sy. Diorg refer sy p Hosp besar sbb sna da byk pakar. 3x(stiap 2mgu) sy perlu jumpa pakar. Diorg tgk perkembangan baby. Sy check di EPAU (Early Pregnancy Assessment Unit). Ternyata baby sy ada dlm rahim sy. Bukannya ectopic. Puji Tuhan... 🙏🏻🙏🏻 Sekarang dh msuk 4bln dh pregnancy sy. Tuhan sgt baik..sangat2 baik. Setelah apa yg sy lalui...rsa down disebabkn mulut jahanam manusia yg prasan diri Tuhan sgt. Sungguh2 Tuhan itu baik. Dia sentiasa mendengar & menjawab doa kita. 🙏🏻🙏🏻😇 Ini saja crita sy... Panjang kan..🤭🤭 Anyway..ubat subur (Clomid) yg sy ambil di Women Specialist pd August tu xsempat pun sy mkn. Dan sama seperti mimpi sy...doktor jangka sy branak pd penghujung May 2021.

4y trước

Sy doakan agar mommies & babies sihat2 smuanya...& selamat melahirkan yaa 😇😇 Sy blm scan jantina baby lg..tp sy sdh guna 2kotak gender prediction kits..1kotak da 2 test kits...so sbb da 4 la. keempat2 tu "merah". Blh guna utk predict gender baby seawal 5weeks pregnancy. Sy hrp tol2 gurl laa...sbb yg 8thn tu abg. Bakal cucu perempuan pertama belah husband sy. Anak buah yg lain smua boboy.

thn 2011, mimpi nenek² tegur ckp preggy ank pepuan... masa tu mmg plan nk ank awal wlupn baru nikah 2bln, Alhamdulillah lps je mimpi tu gerak hati nk check, bkn sekali 2... byk kali check sampai ke klinik pon check. tp sygnye bila p klinik diorg refer p hospital sbb kdgn luar rahim masa tu dah 4weeks, admit dan buat otopic tp rezeki Tuhan bg, doa sy di makbulkan di bulan puasa harap sgt ada keajaiban yg kdgn selamat... Alhamdulilah lps sbln otopic doc sahkan kdgn yg dlm rahim selamat, wlupun dah jlnkn pbedahan otopic sblm tu... sbb dah mimpi awal² jd fmly duk teka teki jantina, sy dah yakin girl sbb dlm mimpi nenek tu dah bg tau ank pepuan... 25/4/2012 - dah lah overdue, czr plak tu, kena induce pon ya..Syukur alahmdulillah selamat..

4y trước

InsyaAllah.... Amin moga baby sihat

sy sebulan sebelom pregnant..sy mimpi sy pregnant.. dan esoknya happy cerita dgn mak y sy mimpi mcm tu.. tp mak kata.. biasanya mimpi ney berlawan..klu mimpi pregnant makna tak pregnant.. tp rezeki Allah kan.. next month tu belom smpai date period pun sy excited cek..dan yeahh allhamdulillah mmg naik double line walaupun masa tu samar.. dan allhamdulillah skrg dah 25week.. 🥰 dan dah pregnant ney mimpi org bg banyak sgt buah buahan.. mak kata klu mimpi buah anak lelaki .dan scan mmg anak lelaki.. tp tu belom confirm sbb belom bersalin.. tp x kesah lelaki ke prmpuan..y penting sihat sempurna cukup sifat.. dah syukur da.. 😊😊

mula2 mimpi check upt naik dauble line .. pastuh mmpi lagi perut makin membesar .. lpastuh hari yg sya check upt tuh mlm tuh mmpi lagi sekali check upt dauble line .. esok tuh berdoa dlm haty mntak kat Allah kata klau betoi aq mengandung buat haty nieh rse xtntu arah untuk check upt .. klau x jauhkan la dri perkara2 buruk berlaku .. lpas tuh pagi tuh rse xsnang hty .. pegi check upt .. naik dauble line terang sngat2 .. alhamdulillah bersyukur sngat2 masa tuh .. skrang dh 31week 5day .. x lama dh nk keluar .. tngah tunggu due je .. ank first ..😂😅😅😀

2-3 hari sbelum tahu pregnant, suami cerita dia pergi memancing and dapat ikan besar cantik sgt.. then hari sy pegi beli UPT disebab kan suami bangun pagi cerita dia mimpi saya test UPT and positive pregnant. Alhamdulillah, memang mimpi suami betul. Test memang positive & usia kandungan masa check dah pun 6weeks. Anak sulung dapat kat suami petanda dulu 💕 Semoga semuanya baik dan berjalan lancar..

sebulan sblm sy dpt tahu sy preggy, sy mimpi blik yg sy slalu smpn baju bundle yg sy bt jual tu (sy jual bju bundle budak msa tu) banjir...tp paras buku lali je...dan air tu meleleh ke tmpt lain...situ ja airnya...sy pgil suami ckp, abg tgk blik ni penuh air banjir...tp air tu bersih...bgun dr tdo, sy fikir rzki apa aku nak dpt...sbln lps tu, tnpa dijangka, sy preggy...

2mnggu lbih sblm thu pregnant tu..suami dmam tba² xblh bngun 2hri..sblm tu sye ngn suami msing² skit kpala..loya nk muntah tpi suami yg dmam teruk..lpas suami sihat..sye cuba test positif pstu nk double confirm trus pegi klinik mmg mngandung😅wlaupn kitorang plan lain tpi allah dh tntukn rezeki awal..elak mcm mna pun ttap jdi jgk..alhamdulillah🥰

Masa first pregnancy sya mimpi sya mengandung, bangun tidur excited and bagitahu husband. Selang berapa hari lepas tu sya pregnant. Tgah pregnant sya mimpi baby sya dah tak de. Selang berapa weeks sya miscarriage. Skrang sya baru mengandung kali kedua. Before tu tak dapat apa apa mimpi. Doakan kandungan sya kali ni diperlihara dan selamat semuanya.

4y trước

Masa sya keguguran tu, sya dah redho sbb dah mimpi dulu sebelum tu

slmt Pg..klo sy plak,mimpi Ada org bagi Baju baby DN semuanya kaler pink,sy ambil DN ucp trmaksh.. time Tu plak period dah xdtg 1bln lbh.. sy ni period X teratur,SB Tu X ambil kisah klo X dtg period.. tp HT trgerak mau check juga,sy beli PT.. check² double line.. first scan HR Tu dah nmpk kntung(5week),skg dah 10week..🥰🥰🥰🥰

sama je story kita sis.ank first dh 8 thun.mulut org mcm2 ckp yg kita x blh mgqndung lgi lh,x subur lh..last year mgalami ectopic pregnancy.mcm yg sis ckap janji tuhan pda kita pasti indah akhirnya.awal tahun ni sy hamil n baby dh berusia 2 bln dh skrg.sgt2 bersyukur.wlu byk ujian thun ni tp ada jga indahnya

4y trước

kan..biasanya org yg byk mulut ni bkn org lain pn.sedara2 sdri jga