PERIOD OR GUGUR??

Assalamualaikum maaf nk tnya. Sblom.ni sya ada post sini tnya klw pregnancy 4 to 5 weeks kluar lendir koko nrmal tak. Nak update hari ketiga kluar darh..dah pegi klinik cek.. dktr ckp drh period and scan perot tak nampk apa sebb klw ikut usia 4 to 5weeks klw scan pon mmg tak nampk.. dktr sspect upt sya guna rosak ke apa sebb period.and cek klinik result neg. Kat klinik doc guna upt mrs.tell me mcm sya jgkakan.. sblom test clearblue and dip n tell sya ada guna jenama tu..but tak pernh nya naik positif..sntiasa negatif.but bila guna dip n tell and clear blue semua naik positif....but mslahnya takkan semua rosak😥sya test bnyak kali kot lain2 hari😭.. now msih kluar drh like period ..sya cnfius Kalw misalnyalah sya gugur.. untuk usia sebulan tu kluar ketulan ke tak ya..sebb sya kluar drh biasa mcm period je..takda sakit perot apa2..just btol2 mcm period..sengal2 sengggut biasa je.. mohon jawapan please..sya cnfius😥😭😭😭

17 Các câu trả lời

Sy penah cek upt naik garis samar, first pregnancy xtau sangat pegi bantai mop rumah, angkat baldi air kulur kilir .. malam tu tido terjaga sakit yg amat sangat² macam senggugut la tapi lebih sakit.. xboleh tunduk sbb nak pitam jalan pegi bilik air smbil dongak, smpai je bilik air terus keluar something & darah mengalir.. cumanya sy xboleh nak pastikan apa yg keluar tau, nampak ketulan je.. nak panggil suami pun xdaya , mmg slow2 bersihkan semua lepas 2hri baru ok sikit pegi klinik cek rahim dah kosong xde apa . doc assume sy period saja.. entah laa

tu "chemical prgnancy" sebenarnya. maksudnya persenyawaan berlaku tp tidak bjaya menempel di dinding rahim n darah period turun. sbb tu kalo test semula akan jadi negatif. sama mcm kes sy jadik pd week 5. 3 kali test naik double line. scan di klinik kosong. chemical prgnancy pun kategori keguguran jugak. inshallah akan ada rezki nnt. sy 2 kali keguguran taun lepas n taun ni dberi rezeki prgnant. alhamdulillah dah 12 weeks. doakan sy 🥹 sy doakan semua yg TTC dpermudhkn sgala urusan. aminnn ..

Masa saya 5-7 weeks tiba2 datang period mcm biasa. Tapi at the same time setiap 3 hari saya cek upt positive. Sampai minggu ke 8 tu period sy dah berhenti, sy cek lagi positive terus ke klinik untuk scan minggu ke 10. Baru nampak kantung baby, masa time period tu saya ingat dah gugur baby nya, tapi bersangka baik je sebab anak first tak tahu process nya, ingat tu normal. Sekarang Alhamdulillah dah 32 weeks, scan baby semua sihat 😊

sy 5 weeks kantung keluar mcmni. ada banyak lagi doktor tarik bawak kluar. ni yg dah cuci. darah pun heavy sangat sangat kalau gugur. smpaikan sy demam panas sebab sakit mcm senggugut . kalau sis ckp darah biasa je mmg period la tu rasanya. sy gugur nak berjalan setapak darah turun menitik, dalam bilik air kan tak pakai apa, mmg duduk tersadai je tengok darah keluar nonstop.

1y trước

iya drh biasa je sis.😭

sy gugur bru ni dlm 5 ke 6w cmtu.. sakit sangat lebih dr senggugut biasa. haritu saya smpai rs nak demam,pegi kecemasan doktor tolong tarik keluar yg macam perut ikan tu. so bg saya ada beza senggugut nk period dgn sakit contraction gugur ni. sebelum pegi kecemasan,drh bnyk giler keluar yg besar² tu..ni contoh drh beku yg keluar. maaf kalau gambar agak geli sikit😅

1y trước

Dia kuar cm nie ea sis.. allahu, maknanya tahun 2021 sy keguguran lah tp sy xtau.. ingt effect lepas booster vaksin covid tue tp period mmg lmbt kuar.. tup2 kuar ginie sy pk darah beku jew 🥲 Sedih lak bila pk 🥺

Kalau gugur awal2 ni darah macam period je. Kandungan baru nak jadi tapi tak jadi. Chemical pregnancy. So anggap aje lah period 😅 kalau risau ada sisa2 yang tertinggal, boleh request ultrasound. Sebab boleh nampak. Macam saya gugur 7w bila scan memang masih nampak ada ketulan2 yang belum keluar. Dr bagi masa seminggu untuk darah2 tu keluar kalau tak kena d&c.

sama mcm kes sy...usia kandungan dlm 5 mggu keluar darah mcm period...pg hos dr scan la ..chek upt still 2 line tp makin samar ...scan tgk dinding daa nipis ...dr bg masa 2 mggu repeat scan ...lepas 2 mggu mmg daa takde....chek upt pom daa 1 line ...so tak perlu cuci...myb kandungan tak jadi dan kguguran di awal kandungan ...

ada ibu mengandung yg masih dtg bulan walaupon pregnant.. saya masa 4w pon tak nampak masa scan perut, then doc masuk alat scan ikut vagina baru nampak.. normal kalau tak nampak sbb masih awal dan kecil.. puan pergi clinic lain la untuk check sekali lagi..

saya preggy 4-5week.. masa 6 week try pakai mr tell me.. x ad Line lansung sis, satu Line je.. hati dah start takot.. esok ye try la buat cb digital balik.. naik positive 3+.. pakai upt lain.. naik double line terang.. upt mr tell me tu mmg mcm bengong..

4w5d hujung2 period hari ke 3atau 4 mesti yg ketulan tu keluar..masetu perut da lega skit,klau xmemulas cramp mcm sngugut tu,rasa ade lagi baki kt dalam.drah pun mmg mengalir je mcm air.kluar xbyk tp amik masa lama.lain dgn drah period.huhu