GUGUR SEBULAN KELUAR DARAH BIASA ATAU KETULAN DARAH.

Hai nak tnya..kalw ggur di usia kandungan sebulan tu kluar drh or ketulan darah ya.sbb sy kluar drh.. Dh pegi klinik but dktr ckp drh period sebb scan xnmpk apa2 .and rsult upt kat klinik negatif.cuma rahim mnebal.. masalahnya sya guna brand yg sama mcm dktr guna kat klinik kat rumah pon negatif. Tak pernah positif. Sya tahu sya pregnant sebb guna dip n tell and clear blue.semua positif. Cek lain2 hari. Mcm mana ya. Sya cnfius .takot kalau2 sya sbnrnya gugur. sebb takda sakit perot ke apa. Just btol2 nrmal like period je rasa.jgn kecam. Sya nk tahu.sebb xda pengalaman. #seriusnanya #firstbaby #ingintahu #firstmom #pleasehelp #bantusharing

8 Các câu trả lời

saya pernah keguguran kandungan pertama masa usia kandungn 2bulan lebih.. klu kes sy, sy kluar spotting dahulu then sy check klinik bby masih ok.. lepas tu esoknya sy start sakit blkg and sakit mcm senggugut tapi lagi skit and start bleeding.. Malam tu saya sakit sgt2 dekat bhgian rahim and janin & kantung dah keluar sendiri.. selepas dah keluar, memang dah tak rasa apa2 sakit... esok pagi tu g hospital. doktor check mmg dah complete misscariage.. darah nifas kluar dlm 2week(ketulan darah yg kecik2 shj kluar, kbnyakannga darah cair biasa), selepas tu ada gap seminggu darah stop sebelum darah haid pula keluar... Dr pun da pesan klu darah nifas kluar lama sgt, kena g hospital semula Pendapat sy, better awak pergi hospital utk confirm.. sebab silap sy, sy pergi klinik shj masa awal2 spotting tu 😢 Semoga urusan awak dipermudah.. Alhamdullilah lepas setahun. sekarang sya sdg pregnant 7bulan

1y trước

doktor ada check kan upt semula tak masa kat klinik ? Pregnancy kali ni saya pergi ke hospital terus, and doktor check kn upt sekali lagi ..Kdg ada org yg ada simptom bleeding masa awal pregnancy sbb nak berlaku penempelan... awk check guna clear blue kn. clear blue tu mmg boleh dianggap 99% accurate... klu hari ke-5 darah dh kurg keluar and Dr scan pun tak nampak kantung mybe period tapi ada sesetngah org juga yg kantung 8week baru nampak & ada janin.. Cuba awak check upt skali lagi guna clear blue and bawa tunjuk ke Dr atau minta Dr check kan sendiri upt utk awak

kalau pengalaman saya, 8 may haritu baru lepas gugur .. kandungan sepatutnya da 8w tp scan time 7w n 8w tu bayi tak berkembang dan stay dengan usia 5w.. start bleeding 4 may (tp ni just klua coklat) lpstu berlarutan sampai kluar darah hingga ketulan besar tu klua sendiri.. ketulan tu dy mcm darah tapi ada yg mcm da jadi daging.. itu yg saya alami la . apa ii puan boleh rujuk semula di hosp / klinik ya

Saya masa tu 1st pregnancy gugur 5 minggu. Keluar darah sikit2 mcm kita bru2 nk dtg priod. Pstu lma2 baru keluar darah byk mcm priod biasa. Memg takde rasa sakit apa2 pun. 2 3 hari kot bleeding lepastu baru dtg sakit perut, sakit pinggang Pg hospital doktor cek jalan, pstu keluarkan janin tu. Skg sy pregnant lg. 5 bulan. ALHAMDULILLAH Semoga urusan awk dprmudahkan ye

1y trước

😭😭😭😭😭😭

Kalau sdah scan ada kantung nnt kantung akan kluar juga tu. Kalau scan xda kantung most probably chemical pregnany/kandungan x jadi means period darah ja kantung xda.. tp apa2 pun better bagi doctor scan balik risau ada sisa x kluar habis ke ape ke

kalau xda sakit, mungkin sis bunting pelanduk. mcm kakak sy. time dia hamil anak ke-4, dia dtg bulan tapi baby ok ja.. dalam kata lain, uri dibawah.. moga dipermudahkan ya sis. moga baby membesar dgn baik🤗

Ni sy gugur sebulan. Masa nak keluar sakit sangat2. Lepas keluar hcg masih ada (buat test beta hcg) . Upt pun masih samar. Sebelum tu upt terang

1y trước

Sebelum tu keluar spotting. Tak lama keluar yg ni

ye.. memg klua darah mcm period tu..

1y trước

sabar ye sis... mgkin ade rezeki yg lebih baik mnanti sis.. jge diri baik2 ye..

better pergi cek