DALAM DILEMAAAAAA

Salam. Nak tnya. Spe kat sini ada pengalaman mcm saya. Test upt positif smpai 4 upt..then 2 3 hri lepas tu period.hbiz period cek dh negatif.time tu dh anggap chemical pregnancy. Tapi seminggu lepastu cek positif balik. .. Then bulan kedua pon sama. Check positif then lepas dh lewt dri trikh period ..period datang.. lepastu cek dh negatif balik. Dia semacam.. leps period nak ambik masa plak nak positif balik. Period pon sama...drh turun dlm 2 3 hri jee..pastu lndir koko setitik dua camtu ja..Bulan pertma pegi cek kat klinik dktr ckp drh period then scan xnmpk apa2.mybe sebb msih awl.tpi rahim.menebal. Mslah paling utama.saya plak.. sya hnya double line klau guna upt jenama clear blue ..jenama lain xdetect lgsung. Sebb tu mls pegi klinik sebb kat klinik guna upt yg biasa😭😭😭😭 dilema..xtau nak ckp masih pregnant atau x. 😭😭

12 Các câu trả lời

sy pernah kena ni. kat umah guna clear blue positive. Pegi klinik check upt biasa negative. Awak ada makan apa2 supplement ke? Sy ada makan. Dr cakap sbb clear blue detect terlalu rendah boleh sbb kan false positive. Tapi better awak g klinik buat ujian darah lagi tepat

Kalau dh bnyk kali mcm ni mntk rujuk ke pakar je lah sis. Sbb x logic mcm ni. And better amik drh bhcg. Upt positive boleh jd pregnant, ectopic pregnancy, molar pregnancy. Smua boleh present dgn bleeding jgk. So better mntk refer ke pakar

Positif tu memang line jelas atau samar? Macam saya dulu ada juga macam ni. Tapi saya irregular period. Try upt dapat semua line samar. Pastu period. Hampir tiap bulan macamtu. Gi check kat o&g rupanya saya ada pcos.

Sy recommend awk check ke pakar sbb sy ada kwn yang mcm ni tp rupanya dia ectopic. Sbb kalau awk period and still positive tu mmg bahaya. Unless mmg miracle baby tu ada

Kalau macam tu, better check gi klinik. Check darah bhcg. Tak semestinya klinik akan check guna strip upt je. Better check takut ada masalah lain.

update..sya dh pegi klinik..doktor sahkan saya gugur..ikotkn trikh first sya test upt positif kndungan dh nak msok 2bulan🥺🥲🥲🥲

Better ke pakar. Takut ectopic. Sbb bila ectopic, bhcg kita akan makin lama makin rendah. Takut awak bukan period tp bleeding.

period awak regular ke x? let say la awak pregnant, awak rse skg da bpe mggu dr 1st upt awak positive tu?

12mo trước

update..sya dh pegi klinik..doktor sahkan saya gugur..ikotkn trikh first sya test upt positif kndungan dh nak msok 2bulan🥺🥲🥲🥲🥲🥲

pergi check dgn dr please. buat apa susah hati sendiri tak tau apa jadi

Pergi klinik check urin , urin tu lebih detial kalau dekt klinik