Baby kecik

Assalamualaikum ibu ibu. Saja la nak tanya pendapat ibu ibu kat sini. Tadi saya dan keluarga pergi mandi manda kat sungai lepas tu ada ibu yang anak dia kecik dalam umur 2 ke 3 bulan. Bila perhatikan baby tu kecik je, badan kaki halus. Ibu tu bawak la anak dia ni mandi dalam sungai tu dekat 5 minit jugak la anak dia berendam dalam air separuh badan. Anak dia memang tak nangis tapi air sungai tu sangat sejuk ye, saya berendam separuh badan pun menggigil terus duduk atas batu batu. Kalau ibu ibu lain berani ke bawak anak sekecik tu mandi sungai? Tapi memang air sungai tu sejuk sangat, rasa macam ais pun ada.

14 Các câu trả lời

Saya tak berani nak ambil risiko. Kesian baby tu kalau 6 bulan ke atas maybe okay.

Saya bawak tapi survey tempat dulu dan ambil kira semua possible factors.

kalau saya saya xberani nak bawak

OK je..