Perkenalkan Susu Formula Pada Anak

Anak anda minum susu formula apa, Mommies? Jom kongsikan dengan Min dekat bawah, boleh lah nanti mak-mak lain buat rujukan jenama apa nak beli lepas ni, hehehe...

Perkenalkan Susu Formula Pada Anak
27 Các câu trả lời

masa anak 1st awal lg dh mix sbb mak suruh. Katanya xckup zat nnty la apa. Sbb mix supply kurang. Start bln ke 3 masuk kerja makin x jaga jadual pam pulak lama2 4,5bln dah kering.. hm xde ilmu plus menyesal dan kecewa sgt. Yg sulung kekal minum susu FM sampai now 4thn sbb suka. Dpt anak ke2 mmg bertekad nk fully BF bbetul. Alhamdulillah masih full anak dh 5bln. Ha ternyata baby sy sama debab jugak mcm yg sulung masa bayi. Alhamdulillah rezeki berjaya fully BF. Semoga berjaya BF sampai 2thn.

5mo trước

Alhamdulillah no 2 setakat ni blm kena sakit apa2. Tp nk kata yg sulung pun rezeki dia ok jugak la jarang sakitnya. Demam pun sekali 2 je dlm setahun.

anak 1st awai lg dh bg formula..susu lactogen masa tu harga rahmah..🤭..kuning tinggi + kurang pengalaman + nipple melecet teruk..ad dlm 2minggu je menyusu badan,dh surrender..smpai umo 2tahun 3bulan..lepas tu stop..anak ke2,alhamdulillah bru masuk 2bulan keep df..doakn bleh bf smpai umo 2taun ye..😊

6mo trước

alhamdulillah xde sis..berat pon naik elok je

sy msa bby bru lhir susu ada tpi xkluar bila ank sdut smpai puting luka down jgk lh dgn skit nye brsalin pula czer smpai trbuka blik tmpat czer tu..susu yg sy bgi susu kambing karihome bgus jgk ank hilang kuning 3hri je n smpai hbs,susu skrg sy pkai susu lactogen.

5mo trước

saya pakai karihome anak asyik muntah pulak 😅

Anak ke2 Pnah bg ducth baby tp anak mcm xbapa mnum,pastu Pernah bg dupro baby kahak pulak,last2 bf balek smpai skg 6 bln dh,qasa mcm nk mix susu fm,tp msih fikir susu apa nk bg,takot berkahak balek.anak first dlu full bf smpai 2tahun stengah,

Anak 1st bf sampai cukup 2 tahun. Anak 2nd bf sampai 3 bulan je pastu minum frisolac sampai 2 tahun. Now anak 3rd baru 27hari masih bf insya allah sampai 2 tahun.

Morinaga. Beli sejak baru lahir. Sbb taknak baby reject either one, katanya Mori rasa sama dgn susu makmak. So senang lah kalau emergency

Masa bby lahir bagi karihome sbb kuning, lepas tu tukar simalac tp bby mcm cirit. Tukar s26. Alhamdulillah anak sesuai berat pun naik.

Awal2 haritu pakai Enfalac tapi baby sembelit susah nak berak. Now tengah try S26. Sambil mix dengan bf. Baru okkk alhamdulillah

Anak saya umur 12 hari mcm tu dh bg susu formula.. Mula2 bg susu badan je.. Kuning pn hari ke 16 dh bawah paras okey..

Lahir smpi 6bln bebelac. 6bln - 1y6m s26. Bebelac bgs mse kuning cpt trun. Tkr s26 sbb tibe je kerap cirit