Susu Formula Pilihan Anda Buat Si Manja

Mesti pening nak pilih susu untuk anak, kan? Banyak sangat dekat pasaran sampai tidak tahu nak beli yang mana. Cuba mak-mak kongsikan antara susu formula yang pernah anda beli dan bagus untuk anak.

Susu Formula Pilihan Anda Buat Si Manja
62 Các câu trả lời

yg sulung pernah try Bebelac. Affordable price dan serasi. Tp ada suatu hari tu seminggu tak restock tp ss kat rumah da habis pastu start la tukar Enfagrow. Perkh anak lak jenis byk togak susu. Walaupun dah 3thn setin seminggu lebih je tahan. Perkh kat seribu habis sebulan dia sorg. Papanya dh bankrup last2 tukar Dugro pulak. Mujur dia ok je minum. Hat si adik baru sebulan lebih pernah try sekali Similac lactose free tapi tercirit pulak dia plus najis warna hijau. So continue BF je.. Sbb adik bg susu FM prolonged jaundice, mak darah jenis 0. Sbb si abg mix dgn susu FM sbb supply x cukup. Moga kalini sy berjaya full BF anak sampai 2thn Amin

Baby saya sejak lahir, kuning tinggi. Masa tu susu badan tak keluar lagi. Tambah pulakk kena masuk NICU. Nurse dekat sana bagi susu formula. Bila baby dah discharge baru saya try bagi susu dupro. Skrg ni baby consume dutch baby (baca rv susu ni ramai yg recomend + boleh turunkan jaundice). Tapi lately ni, saya perasan bila baby minum susu jadi mcm berkahak. Dia kerap berak & kencing jgakk (kerap-2 tukar pampers). Najis dia kadang kuning gold/mustard mcm tu (kadang berair, kadang kering). Adakah baby saya tak sesuai dengan susu ni? Atau mcm mana saya nak thu kalau baby saya ada cirit birit ye?

2mo trước

betul ank saya mnum dari berapa mggu sampai skrg 2bln lbih consume dutch bby mmg poo wrna mustard tu norml 😁 cair sikit tu ok je klo cirit tu asyik berak je ,ank saya 2kli poo atau sekali sehari

kalau saya memng guna susu lactogen dri dia lahir smpai 5bulan ni..tahi dia keluar hijau pekat kdg2 tapi doktor cakap tu normal..memang ada jugak sembelit..sampai 5hari tak berak..tapi saya urut kaki perut dia..lepas urut tu memng dia akan berak..kalau tak buat kasam je lah .tapi saya tak berani tukar susu..sampai sekrang guna yg sama ..

6mo trước

mcm anak saya tahi dia hijau pekat smpai 4 hr xberak, hari² sy urut perut dan kaki dia lepas mndi, 2 kli sehari tp sama jgk, baby sy mnun susu anmumlac. Mula pakai dutch baby mcm dia cirit birit tp tahi warna kuning tu yg trus tkar anmum,tp sembelit plk...lpstu xbrani nk tkr

Mula2 beli anmum 1st step tapi anak sulung taknak minum. Mase bagi minum, terus muntahkan balik susu tu. Lepas tu try bagi frisolac, pun same. Dia muntahkan balik susu tu. Kali ketiga try bagi dutch baby, alhamdulillah serasi. Skang ni anak kedua campur susu badan dgn susu formula dutch baby… alhamdulillah, dia pun serasi dgn susu ni…

hello mommies! saya baru sorang anak..dia minum anmum from 0-6 months..lepas tu kena tuka sebab overweight 🥹 skrg dia consume nestle free lactose. syukur, bmi dia turun skrg. umur dia 11 bulan skrg. tapi berat dia 14.5kg 🤭 apapun, dia sihat² je ya. 🤍

Mula2 bg Dutch baby tp mcm berkahak lak.. Terpaksa tukar ke lactogen taik hijau dh ok tp cirit lak.. Kesian kt baby tukar la S26 lak.. Harap2 kali nie serasi la dh pening nk guna susu ape lg

Saya pakai Morinaga sebagai supplementary masa emergency (stock tak cukup, anak tetiba bangun tgh malam nak susu lepas pam and tak boleh tunggu langsung dah 😂)

masa NB bg anmumlac lepas tu try lactogen tak serasi berak cirit tukar dutch baby anak tak minum susu sangat last bg anmumlac semula baru serasi tapi harga keras sikit😂

anak pertama sampai keenam semua minum dutch baby sebab murah dan serasi. Alhamdulillah semua membesar dengan baik

6mo trước

bpe gram?bpe rm 1pack?

Enfalac Baby GE. Ini je serasi dri anak pertama smpai anak kedua skrg. Jenama lain saya bagi, anak2 kena cirit birit.